Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

[ANKETA] Budi dio velikog istraživanja – koji hrvatski fakulteti će ove godine biti najpopularniji?

MojFaks | Akademska četvrt, 09.05.2017.[ANKETA] Budi dio velikog istraživanja – koji hrvatski fakulteti će ove godine biti najpopularniji?

Odluka o upisu fakulteta jedna je od najvažnijih koju maturanti moraju donijeti. Sudjeluj u našoj anketi i pomozi nam otkriti koji će fakulteti ove godine biti najpopularniji među brucošima!

Kako je pokazala studija Agencije za znanost i visoko obrazovanje "Postani student" iz 2014. godine, gotovo svi učenici četverogodišnjih programa žele dalje na fakultet: 94,60% učenika gimnazija i 60,70% učenika strukovnih škola upisuje studijske programe visokih učilišta.

U Hrvatskoj mogu birati između 1147 sveučilišnih studija te 249 stručnih studija. Iako se najpoželjniji studiji iz godine u godinu mijenjanju, možemo reći da postoje određeni fakulteti koji već godinama ne silaze s ljestvice najpopularnijih: fakulteti poput zagrebačkog FER-a (Fakultet elektrotehnike i računarstva), zagrebačke Ekonomije, Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Zdravstvenog veleučilišta oni su za koje se traži "mjesto više". Filozofski fakultet, Građevinski i Pravni (svi u Zagrebu) također su često u ovom prestižnom društvu.

S obzirom da je Zagreb najveći sveučilišni grad, ne čudi da su najpopularniji fakulteti mahom baš u ovom gradu. No, varaždinski FOI (Fakultet organizacije i informatike), splitska Umjetnička akademija te osječka, riječka i splitska Medicina također su među popularnijima.

Sudjeluj u kratkoj anketi ako i ti, netko iz tvoje obitelji ili kruga prijatelja planirate ove godine upisati neki fakultet!

Create your own user feedback survey


anketaupisi na fakulteteakademska godina 2017./2018top-fakultetiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se