Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Bez toplog obroka do proljeća? Zbog smrzavanja cijevi studenti osuđeni na sendviče

MojFaks | Akademska četvrt, 10.01.2017.Bez toplog obroka do proljeća? Zbog smrzavanja cijevi studenti osuđeni na sendviče

Ekstremno niske temperature stvaraju probleme u Dalmaciji: smrzavanje cijevi u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i drugim gradovima stvara probleme stanovnicima koji su ostali bez tekuće vode. No, u Šibeniku smrznute cijevi znače i nestašicu toplih obroka u menzi.

Polarna hladnoća ove je godine iznenadila Hrvate. I dok su oni u kontinentalnom dijelu zemlje navikli na temperature ispod nule i snijeg, stanovnici Dalmacije ove su se godine našli u velikim problemama zbog smrzavanja vodovodnih cijevi zbog čega su ostali bez tekuće i pitke vode.

Svaki se grad s ovim problemom uhvatio u koštac na neki način: u okolici Dubrovnika stanovnicima je organizirana dostava pitke vode cisternama, a savjetuju i da građani koji još uvijek imaju vodu otvore slavine i nastave s puštanjem vode, barem u slabome mlazu jer je i veći račun za vodu bolji od nestašice, saniranja puknutih cijevi i drugih problema usred smrzavanja.

Jučer je na Facebook stranici Studentskog centra Šibenik osvanula obavijest da su studentima, zbog smrzavanja cijevi, u studentskom restoranu "SKVUŠ" dostupni samo sendviči i kolači. Na tople obroke morat će pričekati do proljeća ili "pozitivnih" temperaturnih vrijednosti.

...Najcool menza u Hrvatskoj: pogledajte gdje će jesti šibenski studenti!...


Naime, u noći s 08. na 09. siječnja 2017. godine zbog iznimno niske temperature smrznule su se vodovodne instalacije i onemogućena nam je isporuka pitke vode.

"Tijekom dana pokušali smo otkloniti kvar, no bezuspješno. Također, pokušali smo iznaći i druge načine kako da studentima omogućimo tople obroke, no sukladno zakonskoj regulativi RH isto nije moguće provesti u kratkom roku. Restoran 'SKVUŠ' će raditi svoje redovno radno vrijeme, no dok se ne otkloni kvar u ponudi jela bit će nažalost samo bureci, sendviči, hamburgeri, voće, kolači i kompoti, objavljuje izjavu ravnateljice Studentskog centra Šibenik Nelle Slavice portal SKVUŠ.

Brza hrana, kako Šibenski portal doznaje, bit će im jedini obrok sve dok se led u cijevima ne otopi.

"Nažalost istina je, sinoć je zaledilo i voda nikako ne može probiti kroz cijevi. U problemu smo jer ne znamo dokad će potrajati ovo stanje. Zvali smo službe, kontaktirali vodoinstalatere, ali pomoći nema. Možemo samo moliti Boga da zatopli", govori Slavica.

Studente su, dodaje, o tome obavijestili na službenim internetskim stranicama, kao i na vratima menze. Međutim, one koji su jučer došli u menzu pojesti – vijest je zatekla.

"Osobno nigdje nisam dobio obavijest o tome. Krenuli smo u menzu s ciljem da pojedemo, a koliko se sjećam, na vratima menze nije bilo nikakve obavijesti, ali ne mogu sa sigurnošću to tvrditi", kazao je za Šibenski portal student koji je htio ostati anoniman.

Pretpostavlja, dodaje, da su radnici došli jutros na posao i vidjeli da nema vode.

"Teta koja radi u menzi rekla nam je da su jutros vidjeli da voda ne ide. I da su sinoć slali obavijest, tko bi je vidio? Ja imam sreću što sam iz Šibenika, pa samo ponekad jedem u menzi, ali žao mi je studenata koji se jedino tamo hrane", poručuje Šibenčanin.

L.B./foto: Facebook@Tomislava Horvatić


studentski restoran SKVUŠsmrzavanje cijeviNella Slavicatopli oborcistudentska menzaŠibenikKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se