Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

EKSKLUZIVNO: Otvara se NOVA MENZA u Zagrebu, znamo i gdje! Hoće li biti najbolja?

MojFaks | Akademska četvrt, 17.05.2018. EKSKLUZIVNO: Otvara se NOVA MENZA u Zagrebu, znamo i gdje! Hoće li biti najbolja?

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira nekoliko tisuća studenata te svi muče istu muku – nemaju menzu u kojoj bi mogli pojesti fino skuhani obrok. No, stanje će se uskoro promijeniti jer će nova menza osvanuti sljedeće kalendarske godine.

Koliko je menza bitna za studente znaju već i vrapci na grani, a upravo zato bi se studenti Filozofskog fakulteta trebali posebno veseliti. Oni će konačno dobiti vlastitu menzu koja bi svoja vrata trebala otvoriti sljedeće kalendarske godine.


Foto: M.Trbuščić/arhiva MojFaks

U razgovoru sa studentima doznajemo da će se menza otvoriti na mjestu u kojemu je ranije bio smješten restoran "Filozofija", što znači da je riječ o već adaptiranim prostorima na podrumskoj etaži. K tome, od studenata doznajemo da je za tu inicijativu zaslužna dekanica Filozofskog, Vesna Vlahović-Štetić kojoj smo uputili upit za komentar, ali ga do trenutka objavljivanja ovog teksta nismo dobili. Zbog nagomilanih dugova, neslužbeno doznajemo, nova Uprava provela je deložaciju restorana koji je otvoren još 2011. godine.

Iz SC-a kažu da su na dobrom putu za otvaranje menze na Filozofskom


Kako bismo dobili potvrdu ove vijesti, kontaktirali smo Studentski centar u Zagrebu. Povjerenik za informiranje SC-a, Mario Župan, dao nam je potvrdan odgovor u vezi menze na Filozofskom te rekao da će ona najvjerojatnije prve studente nahraniti najesen sljedeće godine.


Foto: Facebook@Tomislava Horvatić

"Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli su suradnju s ciljem otvaranja restorana subvencionirane studentske prehrane na Filozofskom! Nadamo se ostvarenju navedenog cilja u spomenutim rokovima, ali budući da smo obveznici Zakona o Javnoj nabavi te je procedura komplicirana, teško je točno planirati i prihvatiti se rokova! No, sigurno je da smo na putu da studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu dobiju restoran subvencionirane prehrane!", potvrdio nam je sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

...FOTO Top 5 jela iz hrvatskih menzi: Ovo su NAJOMILJENIJI obroci koje studenti s guštom počiste s tanjura...


...Instalirati odmah! Nova aplikacija prikazuje gužvu u menzi, dnevne menije, stanje na iksici...


Studente je ova vijest iznimno razveselila pa su nam sa zadovoljstvom prokomentirali novosti s menzom na Filozofskom. Osobito im je drago jer više neće morati ići do drugih fakulteta ne bi li pojeli kuhan obrok.

"Odlična je vijest da će i studenti Filozofskog imati svoju menzu! Kao studentica ovog faksa, rijetko sam odlazila u obližnje menze jer mi se ponekad nije dalo gubiti vrijeme na šetnju do FER-a ili Strojarstva – dok dođeš do tamo, dočekaš red...prođe 'rupa' između predavanja. Ali, istina je da sam još rjeđe odlazila u kantinu na FFZG-u jer je hrana bila skupa ako si htio pojesti nešto toplo i pošteno, mjesta za sjesti je bilo malo, jednostavno nije bio adekvatan prostor za najesti se. Sjećam se da me jednom kolegica morala častiti jer sam naručila neke njoke u umaku, za koje se ispostavilo da u svom laganom novčaniku nisam imala dovoljno novca. Bilo mi je jako neugodno", prokomentirala nam je B.L., studentica Filozofskog fakulteta.


Izvor: privatna arhiva

Vijest o novoj menzi će se sigurno brzo pročuti, a mi se nadamo da će studenti Filozofskog što prije jesti u "vlastitom dvorištu".

Ivana Petrić
foto: Claudio Divizia/Shutterstock.com


menzastudentski restoranFilozofski fakultetnova menzaSCKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se