Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

FOTO: Jesmo li upravo dobili najsuvremeniji fakultet u Hrvatskoj? Ljubomorni smo!

MojFaks | Akademska četvrt, 13.04.2016.FOTO: Jesmo li upravo dobili najsuvremeniji fakultet u Hrvatskoj? Ljubomorni smo!

Građevinski fakultet u Osijeku seli u novu zgradu koju će dekan fakulteta, zajedno s drugim čelnim ljudima projekta, javnosti predstaviti u ponedjeljak, 18. travnja.

U posljednja dva desetljeća broj studenata u Hrvatskoj snažno je rastao, neki tvrde najbrže u Europi, a tomu su pridonijele i brojne nove ustanove u sustavu visokog obrazovanja s mnogim javnim i posebnim, najčešće privatnim sveučilištima te veleučilištima i visokim školama, piše časopis Građevinar.

U akademskoj godini 2009./2010. ukupan je broj studenata, prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, neznatno prelazio 180.000, da bi sljedeće godine porastao za gotovo desetak tisuća, a najviše ih je bilo u 2011./2012. kada je zabilježeno čak 197.418 studenata. Otada broj, vjerojatno zbog gospodarske krize, stalno opada i u 2013./2014. iznosio je 176.044, što je smanjenje za više od 20 tisuća.

Zato ne čudi da se sve više novca ulaže u studentske domove, fakultete i veleučilišta i potrebnu infrastrukturu koja može zadovoljiti ovaj porast mladih koji se odlučuju upisati neki studij.

Radovi na gradnji zgrade Građevinskog fakulteta započeli su krajem 2011. Investitor je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a supotpisnik Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Izgradnja nove zgrade projekt je vrijedan 118 milijuna kuna, a realiziran je u tri faze izgradnje.

Radi se o velikoj promjeni za sve zaposlenike Građevinskog fakulteta koji nikada nisu imali vlastitu zgradu. Upravo će useljenje u novu zgradu omogućiti pokretanje studija arhitekture u Osijeku, za koji su dobili i podršku nadležnog Ministarstva.Cijeli elaborati možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: časopis Građevinar
foto: Facebook@Studentski zbor Građevinskog fakulteta u Osijeku


Građevinski fakultet u Osijekunova zgradapredstavljanjeotvorenjedizajnKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se