Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Gužva u domovima: više od 500 studenata ostat će bez smještaja

MojFaks | Akademska četvrt, 29.07.2016.Gužva u domovima: više od 500 studenata ostat će bez smještaja

Studentski centar u Splitu prošlog je petka zatvorio natječaj za raspodjelu 1355 mjesta u studentskim i učeničkim domovima za akademsku 2016./2017. godinu, za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u Splitu.

Na njihovu adresu stiglo je 1912 prijava budućih studenata koji se nadaju takvom, za studentski džep značajno povoljnijem smještaju, što znači da će njih 557 biti prisiljeno boraviti u privatnim sobama i stanovima.

U studentskim domovima "Bruno Bušić", "Hostel Spinut" te u domu "Dr. Franjo Tuđman" smjestit će se 1051 student, dok je "Učenički dom" ustupio 200 mjesta za muškarce.

Za strane studente koji na Splitsko sveučilište dolaze preko programa "Erasmus" osigurano je 30 mjesta, te još tri mjesta za ostale strane studente. Na takav smještaj moći će računati 15 stipendista Državnog ureda za Hrvate izvan RH, četiri studenta Visoke škole "Aspira", te 27 bilateralnih stipendista i kategoriziranih sportaša za potrebe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Privremeni rezultati bit će poznati poslije 22. kolovoza, nakon čega će uslijediti žalbeni postupak. Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana od objave privremenih rezultata, a u tu je svrhu sačuvano 25 dodatnih mjesta.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto:scst.unist.hr


Sveučilište u Splitustudentski domovinatječaj za smještaj u studentskim domovimaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se