Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Hrvatski fakultet uređen je u novo i moderno ruho – izgleda genijalno!

MojFaks | Akademska četvrt, 17.02.2020.Hrvatski fakultet uređen je u novo i moderno ruho – izgleda genijalno!

Ekonomski fakultet u Rijeci može se pohvaliti novim uređenjem interijera cijeloga fakulteta, od prizemlja zgrade pa sve do potkrovlja...

Cilj je bio osmisliti prostor u kojem će se svi osjećati ugodno i napraviti odmak od klasičnoga, pomalo dosadnoga, „zastarjelog“ uređenja ureda i poslovnih zgrada. Stvoren je svima atraktivan prostor za rad, ali i druženje.

Za novi izgled fakulteta zaslužne su studentice Akademije za primijenjenu umjetnost iz Rijeke – Anja, Franka i Lorena, čije je idejno rješenje odabrano kao najbolje. 
Projekt je započeo kao grupni rad na kolegiju Vizualne komunikacije i print dizajn pod mentorstvom prof. art. Aljoše Brajdića, piše Novi list.


foto: Novi list

Prva asocijacija na ekonomiju – grafovi, koji sada krase zidove faksa


Inspiraciju za uređenje pronašle su u jednostavnosti i modularnosti dizajna jer su, kako i same govore, htjele osvježiti i dodatno posvijetliti prostor Fakulteta. Estetske trake koje su glavni uzorci dizajna predstavljaju njihovu prvu asocijaciju na ekonomiju – grafove. "One su izrađene od jednostavnog geometrijskog lika trokuta koji se često koristi za razne sheme metoda, kao na primjer Maslowljev trokut. Podjela same ekonomije na tri glavne grane: javna, poslovna i mikro – makro ekonomija nagnala nas je upravo na to da nam trokut bude primarni odabir za modularni element čiji oblik može mijenjati smjer i dužinu bez gubitka oblika", objašnjavaju djevojke. 

Također, svaki kat i međukat ima svoju orijentacijsku ploču i smjerokaze, i to dvojezične kako bi se prilagodili i stranim studentima. 


foto: Novi list

Svaki kat faksa ima svoju boju i određenu simboliku 


Ni odabir boja nije prepušten slučaju, već je u njima sakrivena simbolika. "Plava i žuta već jesu prepoznatljive boje Fakulteta te miješajući te dvije boje dobile smo i treću boju – zelenu. Sustavom tih boja smo označile katove; plava za 1. kat, zelena za 2. kat, žuta za 3. kat te kombinacija svih boja za prizemlje i potkrovlje. Osim toga, važna nam je bila i simbolika odabranih boja: komunikacija, povjerenje i integritet plava boja, motivacija, prosperitet i rast zelena te pozitivnost, mudrost i radost žute boje", objasnile su studentice. 


foto: Novi list

Riječki Ekonomski fakultet tako sada krasi osvježavajuće ruho koje će svakako motivirati sve studente, a studentice koje su zaslužne za novi dizajn interijera, naglašavaju da su ovim putem stekle odlično radno i grupno iskustvo te su zahvalne na pruženoj prilici i postignutim uspjehom koji je rezultirao odličnom realizacijom projekta. Nadamo se da će i u skorije vrijeme njihovi zapaženi rezultati 'obojiti' još mnoge zidove! 

V.S./Izvor: Novi list
Foto: Fiuman


Ekonomski fakultet u RijeciRijekauređenjeinterijerpromjenaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se