Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Lakši način rješavanja ispita? Zagrebački studenti iskreno o kolokvijima - izlaze na njih, ali ne stižu uvijek dovoljno naučiti

MojFaks | Akademska četvrt, 01.12.2017.Lakši način rješavanja ispita? Zagrebački studenti iskreno o kolokvijima - izlaze na njih, ali ne stižu uvijek dovoljno naučiti

Sezona kolokvija polako se zahuktava, a mnogima je napeta više od posljednje sezone 'Igre prijestolja'. Naši stari kažu 'bez muke nema nauke' i ne griješe jer za prolazak kolokvija nije dovoljna sreća, nego i grijanje stolice. Znaju to i zagrebački studenti koji već marljivo bdiju nad knjigom.

Ako se pitate gdje su studenti, odgovor je: zabarikadirani u četiri zida i s knjigom. Možda malo pretjerujemo, ali u načelu, učenje je počelo. Sada su prije ispita aktualni kolokviji, a mnogi studenti ih polažu jer si tako olakšavaju put do ispita, odnosno, rješavanje ispita preko kolokvija je lakša opcija zbog raspodijeljenog gradiva.


Foto: darkoba/MojFaks

Prije nekog vremena, dok još zima i kiša nisu postale stalni "gosti" u gradu, prošetali smo zagrebačkim SC-om ne bi li studente pitali uče li za kolokvije i izlaze li uopće na njih. Ono što nas je iznenadilo jest to da je dosta studenata reklo da za mnoge ispite ni nemaju kolokvije nego moraju isključivo ići na ispit što im otežava situaciju.

Studenti idu na kolokvije, ali od silnih obaveza ne stižu sve dobro naučiti


Studentica Marijana s Ekonomskog fakulteta prepričava da je počela učiti za kolokvije, ali da se nažalost ne stigne posvetiti svim predmetima jednako. Kolokviji su Marijani lakši način rješavanja ispita te na njih ide kada god može. Barbara s PMF-a kaže da neke ispite rješava preko kolokvija, a neke ne. Ovisi o tome koliko ima vremena, ali sada je već počela učiti za ispite koji su teži pa ne uči za kolokvije.


Foto: darkoba/MojFaks

Klara s Filozofskog fakulteta je prva godina pa su njoj kolokviji nešto novo, a prije nekoliko dana je pisala prvi kolokvij u životu i uspješno ga položila. Vladimir s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije kaže da je sve kolokvije ovog semestra dobro napisao osim jednog. Ispite uglavnom pokušava riješiti preko kolokvija.

...Otvorili nam svoje indekse: Zagrebački studenti nam pokazali 'najfriškiju' ocjenu koju su dobili...


"Baš ovaj tjedan imam tri kolokvija i žalila sam se jučer sestri da bi htjela posvetiti učenje svakom kolokviju određeno vrijeme, ali jednostavno ne mogu posvetiti dovoljno pažnje i vremena svakom od njih. Previše je literature", prepričava nam studentica Nikolina s Fakulteta političkih znanosti.

...Jer upisana ocjena je UVIJEK razlog za slavlje: Otkrivamo kako se zagrebački studenti počaste poslije teškog ispita...


...[FOTO] Obišli smo zagrebačke fakultete i saznali kako je studentima prošao prvi tjedan predavanja...


Anđela s Filozofskog fakulteta kaže da njoj kolokviji počinju tek u siječnju, ali da ih je vrlo malo te da je ispita više. Otkriva da uči u zadnji tren, ali da joj je lakše kada to sve završi bez obzira na ishod.

Borna s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta kaže da ne ide na kolokvije jer ih nema
pa sve mora rješavati preko ispita. Istu stvar tvrdi i Nera s građevine pa mora ići isključivo na ispite.

Suprotna situacija je na Filozofskom fakultetu, konkretno na sociologiji što su nam ispričali Mislav i Filip. Naime, budući da im je to uvjet za ispit oni obavezno moraju ići na kolokvij.

Lucija s Učiteljskog fakulteta kaže da sezona kolokvija prolazi "napeto, ali dobro". Budući da je prva godina i još nije polagala ispite, kaže da će se truditi više ispita položiti preko kolokvija jer joj se čini da je tako lakše.
Foto: darkoba/MojFaks

Sudeći prema izjavama studenata vidi se da su svi u istom "sosu" pa znajte da niste sami dok grijete stolicu i proklinjete kletu sudbinu što baš ovaj vikend ne možete van jer morate učiti za kolokvij.

Ivana Petrić
foto: darkoba/MojFaks/Pixlr


kolokvijiučenjestudentispremanje kolokvijakolokvijKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se