Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Konačno možemo jesti na svom faksu!': Bili smo na otvorenju menze na Filozofskom fakultetu – evo što vas sve ondje čeka FOTO

MojFaks | Akademska četvrt, 25.01.2019.'Konačno možemo jesti na svom faksu!': Bili smo na otvorenju menze na Filozofskom fakultetu – evo što vas sve ondje čeka FOTO

Prvi put u povijesti Filozofskog fakulteta u Zagrebu otvorena je studentska menza na samoj zgradi fakulteta. Otvorenje menze studenti su nestrpljivo čekali jer su do sada jeli u restoranima ne FER-u ili FSB-u, a prvi dan sa studentima došla je jesti i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

U petak u 10 sati ujutro otvorena je menza na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Studenti nisu mogli sakriti uzbuđenje baš kao i studenti "susjednog" FSB-a u čijem restoranu "filozofi" jedu već godinama. Zašto? Jer nisu imali vlastitu menzu, ali sada ju konačno imaju!

Menza je smještena u podrumu fakulteta... foto: M.Trbuščić

Nažalost, vikendima će menza biti zatvorena... foto: M.Trbuščić

Tete u menzi bile su uzbuđene jednako kao i studenti te su čekale svoje prve "goste"... foto: M.Trbuščić

Radno vrijeme studentskog restorana na Filozofskom je od ponedjeljka do petka od 8 sati do 15:30 s pauzama od 10 do 11 sati. Ponuda u menzi je raznolika, a ekipa portala MojFaks malo je "pronjuškala" menzom, popričala sa studentima te "škicnula" u tanjur ministrici Divjak čiji je izbor pao na pohanu ribu. Nakon što je ministrica uzela svoju tacnu s klopom, na red su došli i studenti koji su kao na iglama čekali ulazak u menzu i dolazak pred traku s hranom.

Studenti su kao na iglama čekali otvorenje restorana na svom faksu... foto: M.Trbuščić

Foto: M.Trbuščić

Dolaskom ministrice Blaženke Divjak, napokon je menza puštena "u promet"... foto: M.Trbuščić

Ministrica Divjak je prva s tacnom "klizila" trakom... foto: M.Trbuščić

Ministrica Divjak odlučila se za pohanu ribu... foto: M.Trbuščić

"Drago mi je što se menza otvorila jer puno nas je i treba nas nahraniti! Do sada sam uglavnom na ručak išao na FER i FSB, a budući da se tek sad otvorila menza, iskreno se nadam da će barem prva dva mjeseca biti kvalitetna hrana i da neće biti kao one splačine na FSB-u.", komentirao je Ante, student ruskog i hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Njegov kolega s faksa, Ivan, student prve godine informatologije, kaže da mu super što se menza otvorila. Drago mu je što će imati gdje jesti, no, kaže kako sumnja da će ići ondje uskoro jer ne voli gužve, a prostor prema njegovom mišljenju nije baš velik.

Foto: M.Trbuščić

Studenti su danas imali priliku prvi put probati hranu iz menze na Filozofskom... foto: M.Trbuščić

Studenta Ivana sreli smo ispred faksa prije otvaranja menze... foto: M.Trbuščić

Foto: M.Trbuščić

Momak s FSB-a odlučio se malo našaliti jer je ekipa s tog faksa najavila masovni dolazak u menzi na Filozofski jer studenti Filozofskog fakulteta godinama jedu u njihovoj menzi... foto: M.Trbuščić

Nakon 10 sati samo je sve više studenata dolazilo i marširalo prema novoj menzi... foto: M.Trbuščić

Menza se nalazi u podrumu, a mi držimo fige da studenti budu zadovoljni hranom jer konačno će moći s predavanja odmah ići na klopu u istoj zgradi.

Dobar tek!

Ivana Petrić
foto: M.Trbuščić


menzanova menzaFilozofski fakultet ZagrebKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se