Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Planiraš na predavanje BEZ MASKE? Neće ići! Na ovom faksu 'snimit' će te kamera i upaliti ALARM

MojFaks | Akademska četvrt, 28.09.2020.Planiraš na predavanje BEZ MASKE? Neće ići! Na ovom faksu 'snimit' će te kamera i upaliti ALARM

Veleučilište u Rijeci s prvim danom listopada prima oko 1400 studenata kojima će nastava započeti u predavaonicama, sukladno preporukama nadležnog Ministarstva i HZJZ-a.

"Trenutačno planiramo izvođenje većeg dijela nastave u učionici, a u slučaju potrebe manji dio nastave izvodit će se online kako bismo u okviru postojećih prostornih kapaciteta osigurali maksimalno moguće poštovanje epidemioloških preporuka HZJZ-a", kazao je za Novi list dekan dr. Saša Hirnin.

Dekan napominje da će se provoditi pojačane mjere zaštite zdravlja i sigurnosti kao što su mjerenje temperature, obveza nošenja zaštitnih maski, dezinfekcija ruku, opreme i prostora i slično.


"Nabavili smo i termalnu kameru koja će na ulazu studentima mjeriti temperaturu, ali i prepoznavati tko ne nosi masku te ako student nema masku, oglasit će se zvučno upozorenje. Nabavili smo i jednokratne maske kako se ne bi dogodilo da netko tko je zaboravio masku ne može prisustvovati predavanju. Međutim, vodit će se i evidencija o tome tko je uzeo masku kako ne bi došlo do zloupotrebe takve mogućnosti, jer financijski je neodrživo svakodnevno dijeliti maske. Za nastavnike su osigurane višekratne perive maske, kao i viziri", kaže dekan za Novi list.

...Sveučilište dijeli tablete: Žele omogućiti svim studentima nesmetan pristup ONLINE nastavi!...


Planirani udjel online nastave u cjelokupnoj nastavi je svega 20 posto, a kako bi se u što većoj mjeri smanjio protok studenata i miješanje studentskih grupa, raspored održavanja nastave planiran je tako da studenti u pravilu u jednom danu imaju nastavu samo iz jednog kolegija i pritom ne mijenjaju dvoranu u kojoj su na nastavi.

"Nastava se planira u A i B tjednu, tako da se izmjenjuju kolegiji, odnosno raspored održavanja nastave po tjednima. Išli smo na 'okrupnjavanje' nastave jednog kolegija u jednom danu kako bismo što više smanjili broj kontakata", pojašnjava dekan.

...Nova akademska godina pred vratima: JEDAN fakultet razmišlja o nastavi i SUBOTOM!...


Studentima koji zbog zdravstvenih razloga budu imali liječničke potvrde s preporukama o nesudjelovanju u fizičkoj izvedbi nastave, omogućit će se da nastavu prate na daljinu, odnosno konzultativno, a u potencijalnim situacijama u kojima je neka studentska grupa ili nastavnik u samoizolaciji, nastava se planira održavati online.

Kao i u drugim obrazovnim ustanovama, i na Veleučilištu vrijedi pravilo da studenti ne smiju dolaziti na nastavu ako imaju simptome zarazne bolesti ili im je izrečena mjera samoizolacije, kao i saznanja da su zaraženi s COVID-19. Tijekom boravka u svim prostorijama Veleučilišta, studenti će morati nositi zaštitne maske, a jedina će iznimka biti učionice ako je razmak između studenata u učionici veći od 1,5 metara.

...Bivša ministrica 'uništila' preporuke HZJZ-a: 'Na dan kad imamo 311 novooboljelih, studentima se preporuča OVO?!'...


Na početku predavanja nastavnici će popisati prisutne studente na nastavi te će se taj popis čuvati za potrebe epidemiologa i drugih stručnih tijela ako se ustanovi zaraza virusom COVID-19.

A.Z.
izvor: Novi list
foto: Shutterstock By panuwat phimpha


studentinastavamasketermalna kameraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se