Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ljubitelji vinove loze, imamo sjajan faks za vas!

MojFaks | Akademska četvrt, 26.06.2019.Ljubitelji vinove loze, imamo sjajan faks za vas!

Od ove godine Sveučilište u Splitu dobiva dva preddiplomska sveučilišna studija. Riječ je o Mediteranskoj poljoprivredi te Hotelijerstvu i gastronomiji koji se pokreću u Makarskoj.

Oba studija upisat će 30 redovnih studenata i trajat će po šest semestara. Studenti prvog studija steći će kvalifikaciju "sveučilišnog prvostupnika inženjera mediteranske poljoprivrede".

"Upisujemo dva smjera; vinogradarstvo i vinarstvo te hortikulturu. Steći će se poljoprivredna znanja koja će moći primijeniti u različitim poljoprivrednim proizvodnjama, ali i kao temelj za nastavak akademskog obrazovanja na diplomskim studijima.", naveli su sa Sveučilišta u Splitu.

Studijski program Mediteranska poljoprivreda studentima nudi smjerove: vinogradarstvo i vinarstvo te hortikultura na kojima će se educirati te savladavati vještine i znanja iz svih važnih čimbenika potrebnih za uspješnu proizvodnju i procese u poljoprivredi


...Vincekovo u Slavoniji: Ovi studenti u vinogradu pišu diplomske radove i prave vlastito vino...Studijski program Hotelijerstvo i gastronomija izvodit će se u Makarskoj, koja zbog svojih hotelskih i ugostiteljskih potencijala nudi i odličnu priliku za stručnu praksu koja je obavezni dio programa. Program je, kako navode sa Sveučilišta, koncipiran po uzoru na najbolje studije ove vrste u svijetu te će nuditi visoko stručna znanja za samostalan rad na različitim mjestima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

Foto:Pixabay

Na temelju znanja stečenih na ovom studiju moguće je i pokrenuti vlastiti posao, odnosno postati poduzetnik u malim obiteljskim poduzećima, a s obzirom na udio teorije u ukupnom programu, studenti po završetku mogu i nastaviti studiranje na diplomskom studiju Hotelijerstva i gastronomije kojega će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom nekog drugog sveučilišta.

"Završetkom diplomskog studija studentima se otvara velika mogućnost da se u budućnosti okušaju na različitim menadžerskim mjestima u ugostiteljstvu, hotelskoj industriji te javnom sektoru koji je u uskoj vezi s ovim djelatnostima.", poručili su sa Sveučilišta u Splitu.

A.Z.
Izvor: Sveučilište u Splitu
Foto: UnsplashMediteranska poljoprivredanovi studijSveučilište u Splituhotelijerstvo i gastronomijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se