Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Na Dan žena splitska Ekonomija dobila prvu dekanicu u povijesti

MojFaks | Akademska četvrt, 09.03.2016.Na Dan žena splitska Ekonomija dobila prvu dekanicu u povijesti

Ekonomski fakultet je na Dan žena dobio prvu dekanicu u svojoj 41-godišnjoj povijesti, a na tu dužnost, sa 70 posto glasova članova Fakultetskog vijeća, izabrana je prof. dr. Maja Fredotović.

Riječ je o 23. čelnoj osobi te visokoškolske ustanove, koja će je predvoditi u idućemu dvogodišnjem mandatu, objavljuje Slobodna Dalmacija.

Kako je priopćeno, Fakultetsko vijeće, koje broji 56 članova, nastavnika, nenastavnog osoblja i predstavnika studenata, odlučivalo je između više kandidata koji su tijekom proteklih dana predstavljali svoje programe, a osim težnje prema većoj kvaliteti znanstvenog rada, studija i studiranja, potencijalni dekani(ce) naglašavali su važnost veće suradnje fakulteta s društvenom zajednicom, posebice gospodarstvom.


foto: Facebook@EFST

Dekanica Fredotović predaje na preddiplomskom studiju (kolegij Teorije razvoja) i diplomskom sveučilišnom studiju ekonomije (kolegiji Istraživački rad 2, Istraživački rad, Ekonomika okoliša, Organizacija i management jedinica lokalne i regionalne samouprave, Obalna ekonomija i okoliš, Turizam i okoliš).

Kako su objavili na službenoj Facebook stranici ovog fakulteta, "Od danas na #‎efst‬ 'Stakleni strop' više ne postoji. Izabrana je 1. dekanica u povijesti ovog fakulteta i to na Dan žena."

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: screenshot/YouTube


Maja FredotovićEkonomski fakultet u SplitudekanicaDan ženaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se