Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

[FOTO] Zavirite u sobe! Najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj otvara vrata krajem mjeseca

MojFaks | Akademska četvrt, 08.08.2017.[FOTO] Zavirite u sobe! Najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj otvara vrata krajem mjeseca

Studentski domovi i kampusi u manjim gradovima Hrvatske počeli su nicati kao gljive nakon kiše. Nedavno smo imali prilike vidjeti kako izgleda obnovljeni osječki 'Stari dom' koji se pretvorio u pravu ekološki osviještenu 'kuću', a još moderniji dom izgrađen je u Virovitici.

Završena je gradnja studentskog doma u Virovitici, a svoja vrata otvorit će 30. kolovoza. Na studente čeka, tako, 108 ležajeva, a dom se prostire na 2288 metara četvornih. U kompleksu bivše vojarne sagrađen je studentski dom te tako Virovitica dobiva pravi studentski kampus, piše lokalni.hr.

...Je li ovo hotel ili studentski dom? Osječki 'starac' osvanuo u novom ruhu i oduševio sve studente...


Projekt je "težak" 18,5 milijuna kuna, investitor je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a novac je stigao iz fondova EU. Najljepši je to i najmoderniji, ističe se, studentski dom od Zagreba do Osijeka. Sobe u domu su jednokrevetne i dvokrevetne.


Foto: Kristijan Toplak (vpz.hr)/lokalni.hr


Foto: Kristijan Toplak (vpz.hr)/lokalni.hr


Foto: studom.vsmti.hr


Foto: studom.vsmti.hrFoto: studom.vsmti.hr


Foto: studom.vsmti.hr


Foto: studom.vsmti.hr

Lokalni.hr piše da će studentima na raspolaganju biti zajednički boravak, informatička učionica te besplatni WiFi. Adresa je doma u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara, ističu u Županiji, u pravi studentski kampus u kojem su i Visoka škola Virovitica te studentski restoran.

Natječaj za smještaj u virovitički studentski dom bit će raspisan, inače, sredinom kolovoza. Originalni članak o novom virovitičkom domu pročitajte ovdje.   

Ivana Petrić
izvor: lokalni.hr
foto: studom.vsmti.hr


Viroviticadomstudetski domKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se