Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Slobodna mjesta za jesenski rok: Gdje je ostalo najviše, a gdje najmanje mjesta za maturante?

MojFaks | Akademska četvrt, 29.07.2019.Slobodna mjesta za jesenski rok: Gdje je ostalo najviše, a gdje najmanje mjesta za maturante?

Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta, nakon upisa u ljetnom roku, objavljeno je da je za jesenski rok ostalo još 6 644 slobodnih mjesta na sveučilištima diljem Hrvatske.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Sveučilištu u Zagrebu, dok će Sveučilište Sjever na jesen primiti najmanje studenata, njih 78.

Slobodna mjesta za upis u jesenskom roku


...Među brucošima novi trendovi: Ove godine više vojnika i slikara, dok su pravne stolice ostale prazne...


Kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Broj slobodnih mjesta po Sveučilištima:

- 2854 mjesta na Sveučilištu u Zagrebu
- 823 mjesta na Sveučilištu u Splitu
- 619 mjesta na Sveučilištu u Rijeci
- 784 mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
- 482 mjesta na Sveučilištu u Zadru
- 744 mjesta na Sveučilištu u Jurja Dobrile u Puli
- 260 mjesta na Sveučilištu u Dubrovniku
- 78 mjesta na Sveučilištu Sjever.

Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započele su 23. srpnja i trajat će do 17. rujna 2019. godine kada će biti objavljene i konačne rang-liste za upis u jesenskom roku. Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon provedenih upisa u ljetnom upisnom roku.

...Na Sveučilištu u Rijeci ostalo još 1.130 mjesta za jesen: 'Zbog lošijih rezultata državne mature i demografskih razloga ovakav upisni rezultat je očekivan'...


Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

A.Z.
Izvor: Agencija za znanost i visoko obrazovanje
Foto: Shutterstock


brucošislobodna mjestajesenski upisni rokKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se