Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Treća u 43 godine: Studentica uspjela ostvariti neostvarivo - ušla u povijest Ekonomskog fakulteta

Objavljeno prije 6 dana u Akademska četvrt

Jelica Rastoka (22), Banjalučanka koja je početkom srpnja diplomirala ekonomiju, upisala se u povijest 43 godine starog Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci na kojem se školovala.

Formalno obrazovanje sve manje važno: Za jedno od top zanimanja u Hrvatskoj još uvijek ne postoji studij

Objavljeno 14.07.2017. u Akademska četvrt

Online kolegiji ili tečajevi sve češće se pokazuju kao dostojna alternativa formalnom obrazovanju. U slučaju ovog sve popularnijeg zanimanja, to je i jedini način s obzirom da sveučilišni studij još uvijek ne postoji.

Je li ovo hotel ili studentski dom? Osječki 'starac' osvanuo u novom ruhu i oduševio sve studente

Objavljeno 13.07.2017. u Akademska četvrt

Potpuno obnovljen, osječki 'Stari studentski dom', ovoga petka će otvoriti svoja vrata. Izgled unutrašnjosti soba pojavila se i na Facebook stranici Bonavia Design koji je bio zaslužan za uređenje interijera, a komentari su i više nego pozitivni.

Prošao rok, a Nacrta o Zakonu o studentskom radu nema: Hoće li ministrica Divjak raspustiti Radnu skupinu?

Objavljeno 12.07.2017. u Akademska četvrt

U veljači je pokrenuta peticija koja traži mogućnost rada preko student servisa za izvanredne studente te je istog mjeseca osnovana Radna skupina zadužena za izradu prijedloga Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Rok za izradu Nacrta bio je 30. lipnja, ali to se još nije dogodilo.

Već prvog dana prijave počeli problemi: Ove stvari morate znati ako se prijavljujete za smještaj u domu

Objavljeno 04.07.2017. u Akademska četvrt

Studenti koji ove godine žele aplicirati na natječaju za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima već su počeli s prikupljanjem potrebne dokumentacije koju trebaju predati. Premda postoji opcija online prijave, ona zapravo ne funkcionira te je studente zbunila.

Nikad nije bilo bolje studirati! U svakom hrvatskom gradu - studentski dom: Evo gdje ih sve ima i gdje se još grade

Objavljeno 03.07.2017. u Akademska četvrt

Svaki student prilikom odlaska na školovanje u drugi grad mora imati osiguran smještaj, a srećom u Hrvatskoj ne nedostaje studentskih domova.

Objavljen Natječaj za smještaj u studentske domove! Evo što morate znati i kako se prijaviti

Objavljeno 01.07.2017. u Akademska četvrt

Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za smještaj studenta u studentske domove u akademskoj godini 2017./2018. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti, a rok za prijavu je od 3. srpnja 2017. do 31. srpnja 2017. godine.

Studentskim zborovima više novaca: Iz HSZ-a nam objasnili zašto žele 1 % od posredovanja studentskih poslova

Objavljeno 28.06.2017. u Akademska četvrt

Još od ožujka Radna skupina za izradu nacrta prijedloga zakona o studentskom radu sastaje se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a studentski predstavnici iz skupine su Marko Lepoglavec i Šimun Rogoznica iz Hrvatskog studentskog zbora. Jedan od prijedloga HSZ-a je da studentski zborovi dobiju 1 % novca od posredovanja studentskih poslova i to kako bi se poboljšao studentski standard.

Varanje na ispitu: Pitali smo studente prijavljuju li kolege koji prepisuju - šokiraju li vas odgovori?

Objavljeno 28.06.2017. u Akademska četvrt

Nažalost, švercanje tijekom ispita kao da je dio naše kulture i to neovisno pišemo li provjeru znanja u srednjoj školi ili na fakultetu. Neki će reći da je pisanje ispita uz šalabahter jednako grozno u bilo kojoj fazi školovanja, ali da je veća tragedija kad se to odvija na fakultetu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se