Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Agencija za znanost i obrazovanje utvrdila niz nepravilnosti na Ekonomskom fakultetu

Objavljeno 25.07.2019. u Akademska četvrt

U postupku reakreditacije zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Agencija za znanost i obrazovanje objavila je izvješće u kojem upozoravaju na neke sporne stvari koje su utvrdili na tom fakultetu.

Na Sveučilištu u Rijeci ostalo još 1.130 mjesta za jesen: 'Zbog lošijih rezultata državne mature i demografskih razloga ovakav upisni rezultat je očekivan'

Objavljeno 23.07.2019. u Akademska četvrt

Sveučilište u Rijeci popunilo je 68 posto planirane upisne kvote, a iako se na prvu čini da se radi o nešto lošijem upisnom rezultatu, prorektorica za osiguravanje i unapređenje kvalitete Marta Žuvić za Novi list ističe da je riječ o očekivanom upisnom rezultatu.

Među brucošima novi trendovi: Ove godine više vojnika i slikara, dok su pravne stolice ostale prazne

Objavljeno 22.07.2019. u Akademska četvrt

Na hrvatska sveučilišta u prvom upisnom roku upisalo se 24.048 od ovogodišnjih 33.257 pristupnika državne mature. Za jesenski rok ostalo je čak 6644 slobodnih mjesta, što je svojevrsni presedan, piše Večernji list.

I dalje traje spor oko Hrvatskih studija: Novi programi, novi zaposlenici, a reakreditacija na čekanju

Objavljeno 19.07.2019. u Akademska četvrt

Prema potvrdi Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatski studiji još uvijek nisu riješili svoj status, iako će ovog ljeta upisivati nove studente. S obzirom na to da kao sveučilišni odjel ne smiju pokrivati sedam znanstvenih područja, već samo jedno, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbila je lani potpisati pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i vratila je "na ponovno razmatranje", piše Novi list.

Kako je slovenskom studentu Erasmus pomogao u Hrvatskoj

Objavljeno 17.07.2019. u Akademska četvrt

Denis Turk, student treće godine politologije na Fakultetu za družbene vede u Ljubljani, prošle godine prilikom prijavljivanja na Erasmus odlučio se upravo za Hrvatsku. Osim što mu je to pomoglo pri učenju jezika i upoznavanja nove države, zbog studentske razmjene vrata su mu se poprilično brzo otvorila – u samoj slovenskoj ambasadi u Zagrebu.

Boris Jokić komentirao rezultate matura: 'To je rezultat obrazovne politike koja se sustavno zanemaruje'

Objavljeno 12.07.2019. u Akademska četvrt

Boris Jokić, bivši voditelj Ekspertne radne skupine i voditelj Kurikularne reforme, na gostovanju emisije N1 u četvrtak komentirao je kako ga loši rezultati matura nisu začudili, a uzrok takvih rezultata vidi u dvije stvari.

FPZG izdao priopćenje: 'Prilično smo iznenađeni plasiranjem netočnih i neprovjerenih informacija o 'ukidanju' kolegija'

Objavljeno 11.07.2019. u Akademska četvrt

Ovih dana u javnosti se digla prašina kada je Fakultet političkih znanosti najavio ponovno 'ukidanje' kolegija Istraživačkog novinarstva. Kolegij, koji se inače izvodio na trećoj godini Novinarstva, neće se izvoditi u akademskoj godini 2019./2020., a dekan FPZG-a Zoran Kurelić u priopćenju za medije objasnio je i zašto.

Student politologije postao 'CEO for One Month': 'FPZG ne pruža ovakve prilike svojim studentima'

Objavljeno 08.07.2019. u Akademska četvrt

Već smo u par navrata pisali o peticiji koja je pokrenuta kako bi i Hrvatska napokon postala članicom Europskog sveučilišnog Instituta (EUI) te o tome kako je na inicijativu jednog studenta ta peticija i prošla kod Ministarstva. Ovoga puta otkrili smo tko je taj poduzetni student četvrte godine politologije – Roko Koštan.

Ministarstvo ni samo nije znalo gdje je problem: Prvo su mladi bili nezainteresirani, a sada je problem u financiranju članstva u EUI

Objavljeno 05.07.2019. u Akademska četvrt

Student Roko Koštan je zajedno s potporom profesora na FPZG-u Igora Vidačaka uspio u svom naumu – hrvatska akademska zajednica se službeno priključuje Europskom sveučilišnom Institutu, i to početkom 2020. godine.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se