Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

James Bond na studentski način: hrvatski studenti varaju pomoću kamera, naočala, satova i bubica

Objavljeno 14.12.2016. u Akademska četvrt

Za studente koji na ispitima prepisuju najblaže se može reći da idu linijom manjeg otpora. Uz novu tehnologiju koja djeluje pomalo špijunski, neki od njih davnih su dana zaboravili na knjigu i vlastito znanje.

Otprilike 17 nogometnih igrališta: Je li ovo prevelik teren za Sveučilište Sjever?

Objavljeno 13.12.2016. u Akademska četvrt

Sveučilište Sjever na najboljem je putu da od hrvatske Vlade dobije na korištenje najveći dio bivše vojarne u Optujskoj ulici. No, Grad Varaždin također ima interes da dobije na korištenje ovu veliku česticu.

Megaprojekt za studente u Šibeniku: pogledajte što će niknuti na mjestu bivše vojarne

Objavljeno 13.12.2016. u Akademska četvrt

Grad Šibenik u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je projekt 'Studentski dom Palacin' na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skandalozna izjava o kojoj svi pričaju: Jokić, Silobrčić i Dauenhauer za MojFaks komentiraju izjavu državnog tajnika za obrazovanje

Objavljeno 12.12.2016. u Akademska četvrt

Ministarstvo obrazovanja se može slobodno percipirati kao 'najskandaloznije' kad je o novoj Vladi riječ jer nakon optužbi za plagiranje upućenih ministru Pavi Barišiću, sada je tu i kontroverzan istup državnog tajnika za obrazovanje Matka Glunčića.

Koji milijunčić više: U novom proračunu predviđeno više novca za državne stipendije

Objavljeno 08.12.2016. u Akademska četvrt

Državni proračun 'na tapeti' je ovih dana, a trebao bi interesirati i sve studente koji dobivaju ili su se prijavili na natječaj za državnu stipendiju. Naime, za ovu akademsku godinu predviđeno je puno više love nego prošle, čak preko 2 milijuna kuna.

Prvi u Hrvatskoj: U ovom gradu baš svaki student dobiva stipendiju

Objavljeno 06.12.2016. u Akademska četvrt

Zvuči nevojerojatno, ali je istina: u ovom gradiću na zapadu Slavonije stipendije dobivaju baš svi stanovnici koji se redovno školuju ili studiraju, a jedini je uvjet redovni upis tekuće školske i akademske godine.

Od Studentskog zbora do političke fotelje: Stvaraju li se već na fakultetima budući uhljebi?

Objavljeno 30.11.2016. u Akademska četvrt

Ako ste na fakultetu ostvarili zavidan uspjeh, a nakon diplome teško nalazite posao, znajte da bi situacija bila vjerojatno drugačija da ste član neke političke stranke ili Studentskog zbora.

Nije san: Fakultet bez profesora i školarine doista postoji

Objavljeno 29.11.2016. u Akademska četvrt

Prošlog je mjeseca u Kaliforniji otvoren fakultet u kojem nema profesora ni predavača. Fakultet se zove 42, a oni koji su čitali 'Vodič kroz galaksiju za autostopere' znaju da je ovo referenca na odgovor o smislu života.

Izglasan najpovoljniji i najbolji studentski grad za studij u inozemstvu

Objavljeno 28.11.2016. u Akademska četvrt

Novinarski tim OSSI-ja sproveo je istraživanje o studentskim gradovima po kriterijima koji su studentu najvažniji kada se odlučuje za studiranje u inostranstvu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se