Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

'Čovjek se može dobro odmoriti na faksu': Studenti otkrivaju koliko često spavaju na predavanjima

Objavljeno 19.12.2017. u Akademska četvrt

'Bolje šest sati u školi nego ne spavati uopće' glasi stara učenička pošalica koju bi mnogi studenti mogli upotrijebiti u svom slučaju uz malenu ispravku 'škole' u 'fakultet'. Spavanje tijekom predavanja nije ništa novo jer svi smo barem jednom vidjeli kolegu koji to radi ili nam se omaklo pa smo i sami pošli putem sanjive doline dok profesor drži predavanje.

Umjesto mamine kuhinje - menza? Provjerite koji su studentski restorani dežurni tijekom blagdana

Objavljeno 18.12.2017. u Akademska četvrt

Od sljedećeg tjedna studentski restorani u Zagrebu radit će prema drugačijem radnom vremenu zbog predstojećih blagdana. O tome je izvijestio Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na svojoj službenoj Facebook stranici, a informacija će dobro doći svim studentima koji će dio blagdana provesti u Zagrebu.

PRENOSITE KOLEGIJ u višu godinu? Istražili smo zašto morate pažljivo brojati koliko ćete puta izaći na ispit

Objavljeno 13.12.2017. u Akademska četvrt

Rijetko koji student nikada nije prenio ispit nekog kolegija iz jedne godine u drugu, ali mnogi nisu informirani o tome što nakon toga slijedi. Naime, većina studenata nije informirana da će vjerojatno osim plaćanja ECTS bodova za preneseni kolegij morati nastaviti s polaganjem ispita od broja izlazaka gdje su stali i da se oni ne broje otpočetka.

Pun papir imena, a dvorana poluprazna: Studenti nam otkrili potpisuju li kolege na predavanjima

Objavljeno 11.12.2017. u Akademska četvrt

Ako otputujemo u ne tako davnu prošlost, prisjetit ćemo se da su u srednjoj školi redari morali profesoru prijavljivati učenike koje nisu prisutni. Profesor je njihova imena zapisivao u dnevnik, a izostanke su morali pravdati roditelji. Na fakultetu su stvari malo drukčije iako se evidencija dolazaka i dalje vodi.

Top fakulteti svijeta: Nakon 14 godina titula najboljeg sveučilišta 'preselila' iz SAD-a u Europu

Objavljeno 11.12.2017. u Akademska četvrt

Nakon 14 godina, nijedno američko sveučilište nije se plasiralo na prvo mjesto ljestvice najprestižnijih svjetskih fakulteta koju svake godine objavljuje Times Higher Education.

Objavljeni dobitnici DRŽAVNE STIPENDIJE: Provjerite jeste li na rang listama!

Objavljeno 08.12.2017. u Akademska četvrt

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stižu rezultati natječaja za najpoželjniju stipendiju!

FOTO! Studenti ODUŠEVLJENI novim domom: 'Odličan smještaj po niskoj cijeni na hit lokaciji'

Objavljeno 08.12.2017. u Akademska četvrt

Novi varaždinski studenski dom otvoren je 2. prosinca, a riječ je o najvećoj investiciji ovakve vrste u Varaždinu i cijeloj Varaždinskoj županiji u iznosu od 127 miljuna kuna.

Novi TOP studentski dom! Pogledajte kako će BRUTALNO izgledati zadarski ljepotan - gradi se iduće godine

Objavljeno 07.12.2017. u Akademska četvrt

Izgradnja novog studentskog doma, najavljuju, započet će početkom iduće godine. Studenti će svakako pomisliti da je krajnji čas, s obzirom da je Sveučilište u Zadru od Vlade ovaj prostor dobilo prije gotovo 12 godina.

Prilika za studente ispod crte: Produljen rok za prihvaćanje STEM stipendije – ako se ne javite, stipendija odlazi drugome

Objavljeno 06.12.2017. u Akademska četvrt

Ove godine po prvi puta Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi dati svoj obol rješavanju problema prevelike dominacije osoba s diplomom u društvenim područjima poticanjem i nagrađivanjem studenata na studijskim programima koji imaju najveću perspektivu generiranja ekonomskog rasta u Hrvatskoj.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se