Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Šokirani i splitski studenti: S lažnog profila tražili mail adrese da im pošalju nešto važno o ministru Barišiću

Objavljeno 19.01.2017. u Akademska četvrt

Nakon objave članka o skandaloznom sakupljanju privatnih e-mail adresa na koje su dvije studentice slale pismo potpore ministru Barišiću, javila se kolegica sa splitskog Sveučilišta jednako nezadovoljna netransparentnim načinom prikupljanja podataka.

Dobrodošli u Hrvatsku: U školi za dječake nemoguće je dobiti posao nastavnika ako niste muškarac - krše li se zakoni u OŠ Lotrščak?

Objavljeno 17.01.2017. u Akademska četvrt

Osim što su rezervirane isključivo za dječake odnosno djevojčice, čini se da istospolne škole zapošljavaju po istome ključu...

Skandal iza pisma potpore Barišiću: Lančana poruka stizala na privatne adrese

Objavljeno 17.01.2017. u Akademska četvrt

Pojedini studenti osječkog i splitskog Sveučilišta odlučili su napisati pismo podrške ministru Barišiću. Način na koji su došli do privatnih mail adresa na koje su slali 'lančani mail' mnoge je bivše i sadašnje studente zgrozio.

Počivali u miru: Studenti napravili osmrtnicu za Hrvatske studije

Objavljeno 17.01.2017. u Akademska četvrt

Već neko vrijeme traje drama na Hrvatskim studijima zbog preimenovanja tog sveučilišnog centra u 'odjel'. Razlog studenata za ljutnju opravdano postoji jer smatraju da Hrvatski studiji nisu 'odjel' nego pravi fakultet.

Ovaj zagrebački fakultet prvi u Hrvatskoj ponio titulu 'Prijatelja bicikliranja'

Objavljeno 12.01.2017. u Akademska četvrt

Sindikat biciklista dodjelio je danas certifikat 'Prijatelj bicikliranja' dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mislavu Grgiću.

Velike promjene: Što će sada biti sa studentima Hrvatskih studija i što će na to reći budući poslodavci?

Objavljeno 10.01.2017. u Akademska četvrt

Hrvatski studiji jučer su postali odjel i to nakon četverosatne sjednice Znanstveno-nastavnog vijeća. Zbog ove odluke studenti su već počeli negodovati na društvenim mrežama te smatraju kako Hrvatski studiji nisu nikakav 'odjel' nego 'pravi fakultet'.

Bez toplog obroka do proljeća? Zbog smrzavanja cijevi studenti osuđeni na sendviče

Objavljeno 10.01.2017. u Akademska četvrt

Ekstremno niske temperature stvaraju probleme u Dalmaciji: smrzavanje cijevi u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i drugim gradovima stvara probleme stanovnicima koji su ostali bez tekuće vode. No, u Šibeniku smrznute cijevi znače i nestašicu toplih obroka u menzi.

Studenti nezadovoljni: Je li i Studentski zbor kriv što će studenti plaćati veći porez?

Objavljeno 09.01.2017. u Akademska četvrt

Od prošlog tjedna studenti su uznemireni i nezadovoljni zbog novih izmjena Pravilnika o porezu na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti godišnje uprihoduju, a koja je veća od 15 tisuća kuna. Osim što su zbog ovoga vrlo bijesni na Vladu, ljuti su i na Studentski zbor.

Danas ministar, a nekad profesor: Što studenti misle o Pavi Barišiću kao predavaču?

Objavljeno 09.01.2017. u Akademska četvrt

Mnogi su mislili da je bivši ministar obrazovanja, Predrag Šustar, odnio titulu najgoreg ministra obrazovanja, no danas mnogi tvrde da je na tu stolicu zasjeo Pavo Barišić kako bi sebe postavio na prijestolje 'najgoreg'.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se