Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Kraj velikog problema zadarskih studenata! Evo kada će Zadar napokon dobiti novi studentski dormitorij, kampus, sobe...

Objavljeno 05.12.2017. u Akademska četvrt

Iako u Zadru studira čak 6000 studenata (koji su mahom iz drugih hrvatskih gradova), postoji samo jedan studentski dom sa skromnih 206 soba koje su, nije potrebno naglašavati, premalo za sve koji ovdje stječu svoje diplome.

Džeparac studentima, a besplatne instrukcije srednjoškolcima: Top studente ovog hrvatskog grada stipendira njihov gradonačelnik

Objavljeno 04.12.2017. u Akademska četvrt

Starčević je osnovao Fundaciju iz koje će se s 9200 kuna mjesečno, koliko iznosi njegova plaća, financirati 12 najboljih redovnih studenata iz Grada Gospića, a uveo je i besplatne instrukcije iz matematike i fizike koje gospićkim srednjoškolcima drže profesori sa zagrebačkog FER-a.

Lakši način rješavanja ispita? Zagrebački studenti iskreno o kolokvijima - izlaze na njih, ali ne stižu uvijek dovoljno naučiti

Objavljeno 01.12.2017. u Akademska četvrt

Sezona kolokvija polako se zahuktava, a mnogima je napeta više od posljednje sezone 'Igre prijestolja'. Naši stari kažu 'bez muke nema nauke' i ne griješe jer za prolazak kolokvija nije dovoljna sreća, nego i grijanje stolice. Znaju to i zagrebački studenti koji već marljivo bdiju nad knjigom.

NAJMODERNIJI DOM: Fitness park, solarni park, podzemna garaža – kampus u Varaždinu ove subote otvara svoja vrata!

Objavljeno 30.11.2017. u Akademska četvrt

U Varaždinu će u subotu, 2. prosinca, biti upriličeno svečano otvorenje izgradnje treće faze Sveučilišnog kampusa Varaždin - jednog od najmodernijih studentskih domova u ovom dijelu Europe.

ZABRINJAVAJUĆE PISMO: Mladić sa zagrebačkog Prava upozorava - ovo su najveći problemi mog fakulteta

Objavljeno 20.11.2017. u Akademska četvrt

'Pišem ovaj tekst s namjerom da javnost upoznam o stanju i problemima na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Nemam iluzije da će ovaj tekst nešto promijeniti, ali možda barem nekoga potakne na razmišljanje.'

Kad izvanredni studenti moraju platiti iksicu: Ovo su NAJAPSURDNIJI troškovi na domaćim fakultetima

Objavljeno 14.11.2017. u Akademska četvrt

Studiranje ne može proći bez troškova jer prilikom svakog upisa u višu godinu studija plaćamo upis, a tijekom prvog upisa još moramo platiti indeks i iksicu. To su troškovi na koje računamo, ali postoje stvari za koje moramo dati novac na fakultetu, a nije nam baš jasno zašto.

Ne cijene ih ni profesori niti studenti: Fakulteti sve češće ukidaju pisanje diplomskih radova

Objavljeno 14.11.2017. u Akademska četvrt

Iako su pisanje i obrana diplomskog rada nekada bili obavezni dio studiranja, čak štoviše 'kruna studiranja', danas se čini da to više nije tako. Uz sve češće kupovanje završnih radova, prepisivanje i doslovno kopiranje iz literature i s internetskih izvora, postavlja se pitanje ima li pisanje završnog rada na kraju dodiplomskog studija smisla.

Pet friendly akademska destinacija: Prvi fakultet u Hrvatskoj otvorio svoja vrata kućnim ljubimcima – izdana i prva pseća iksica!

Objavljeno 10.11.2017. u Akademska četvrt

Filozofski fakultet u Osijeku od jučer je pet friendly što znači da ako studirate i trebate do referade ili do knjižnice vaš pas više neće morati čekati vezan ispred vrata nego će i on/a moći unutra!

O da, naplaćuju i ispis! Trošak koji uvijek iznenadi studente: Saznajte koliko će vas koštati odlazak s fakulteta

Objavljeno 08.11.2017. u Akademska četvrt

Prilikom upisivanja fakulteta znamo da moramo izdvojiti određenu svotu novca za to baš kao i za studentske dokumente poput indeksa i iksice. Također, kada upisujemo neki fakultet ne razmišljamo o tome da ćemo prekinuti studij nakon primjerice dvije godine, a oni koji su se ispisali znaju da ni to nije besplatno.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se