Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Ministarstvo financija protiv ideje da izvanredni studenti rade preko studentskog servisa

Objavljeno 08.05.2017. u Akademska četvrt

U veljači je pokrenuta peticija koja zahtijeva da se izvanrednim studentima omogući rad preko student-servisa. Zbog toga je okupljena Radna skupina zadužena za izradu prijedloga Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad, a kako doznajemo, Ministarstvo financija se ideji peticije protivi.

Ne smiju se koristiti za varanje na ispitima? Studentske 'bubice' stigle i u oglasnike

Objavljeno 08.05.2017. u Akademska četvrt

Gerila oglasi za studentske bubice mogu se vidjeti po skoro cijelom Zagrebu: uglavnom stoje zalijepljeni na tramvajskim stanicama te u blizini fakulteta i SC-a. Iza ovih reklama stoji stranica bube-bubice.com s koje tvrde da su 'bubice vaš najbolji šalabahter'.

8700 mladih Hrvata u inozemstvu: Provjerite koliko košta studiranje na omiljenim europskim fakultetima

Objavljeno 08.05.2017. u Akademska četvrt

Otkada je Hrvatska postala članica Europske unije sve više mladih odlučuje se za studij ili nastavak studija u inozemstvu. Zasad su najpopularniji studiji oni koji imaju nikakve ili niske školarine, a tu spadaju fakulteti u Austriji, Sloveniji i Češkoj, kao i oni u skandinavskim zemljama.

Studentske kantine u problemima: Hoće li obroci u menzama poskupjeti za 2 kune?

Objavljeno 04.05.2017. u Akademska četvrt

Privatne studentske menze moraju, za razliku od Studentskog centra, plaćati PDV koji je narastao s 13 na 25 posto. Upravo takva situacija ih dovodi u nevolje jer nisu 'obični' ugostitelji pa ne mogu sami odrediti cijene obroka, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ne stiže nikakav odgovor.

Ove godine Rijeka prima još više brucoša: Provjerite kolike su školarine i do kad traju prijave

Objavljeno 26.04.2017. u Akademska četvrt

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za upis u prvu godinu preddiplomskih i integriranih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija za iduću akademsku godinu.

18 tisuća nezainteresiranih studenata: Zašto u Osijeku nitko nije marširao za znanost?

Objavljeno 24.04.2017. u Akademska četvrt

U subotu je održan Marš sa znanost u većim sveučilišnim hrvatskim gradovima pa su se tako na tom popisu našli Zagreb, Split i Rijeka. No, osim ovih gradova, izostavljeni su Osijek i Zadar, također popularniji sveučilišni gradovi u kojima nije bilo ni 'm' od Marša.

U slučaju nepravde zovite nju: Studentska pravobraniteljica može vam spasiti godinu i budućnost

Objavljeno 20.04.2017. u Akademska četvrt

Bez obzira na to što su studenti okruženi mnoštvom dostupnih informacija i dalje nisu dobro upoznati sa svojim pravima niti znaju što učiniti kada su im ta prava ugrožena ili prekršena. Upravo zato i postoji Ured studentskog pravobranitelja u kojemu sada sjedi Barbara Šimić.

Najavili povišicu, ali isplata zapela: Korisnicima 'stručnog' naknada rascjepkana na tri dijela

Objavljeno 19.04.2017. u Akademska četvrt

Korisnici mjere stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa na društvenim mrežama su počeli iskazivati nezadovoljstvo jer im uvećana novčana pomoć, kako kažu 'povišica', još uvijek nije sjela na račun.

Zašto se ukida najpopularniji studij u Osijeku? U prva 3 mjeseca zaposlena samo 4 fizioterapeuta

Objavljeno 19.04.2017. u Akademska četvrt

Neugodna vijest iznenadila je maturante koji su sljedeće akademske godine htjeli upisati studij fizioterapije na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Upisi na ovaj studij, naime, odgađaju se do daljnjega.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se