Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

U četiri dana osvanulo preko 250 oglasa o ilegalnoj kupoprodaji mjesta u domovima, savjetnik ravnatelja SC-a najavio češće i rigoroznije kontrole iduće godine

Objavljeno 22.08.2019. u Akademska četvrt

Nakon što je potkraj prošlog tjedna Studentski centar u Zagrebu objavio rezultate natječaja za studentski dom, Facebook grupe domova ubrzo su preplavili postovi studenata koji svejedno svoje mjesto pod suncem studentskog doma žele pronaći – ilegalno.

Je li moguće da studenti s većim brojem bodova mogu dobiti goru kategoriju u studentskom domu? Evo što kaže zagrebački SC

Objavljeno 20.08.2019. u Akademska četvrt

Prošlog tjedna objavljeni su privremeni rezultati natječaja za studentske domove u Zagrebu, a s rezultatima krenula je i navala pitanja, žalbi i kupoprodaje domova. Nekolicina studenata žalila se na Facebook grupi kako su, unatoč većem broju bodova, dobili 'goru' kategoriju od nekih svojih kolega, zbog čega smo nazvali Studentski centar kako bismo dobili odgovore.

Raste trend smanjenja interesa za krevet u studentskom domu

Objavljeno 19.08.2019. u Akademska četvrt

Za smještaj u riječkim studentskim domovima ove godine bilo je dostupno 1.296 ležajeva, a prijavilo se 1.873 studenata, što je prema riječima Dinka Jurjevića, ravnatelja Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci gotovo tristo prijava manje nego lani.

Mreža mladih Hrvatske uputila apel Vladi povodom obilježavanja međunarodnog dana mladih: 'Zahtijevamo od Vlade da aktivnije pristupi rješavanju problema stanovanja'

Objavljeno 12.08.2019. u Akademska četvrt

Prema Hrvatskom zavodu za statistiku, gotovo tri od četiri mladih živi sa svojim roditeljima, a prosječna dob iseljavanja iz obiteljske kuće je 31.5 godina – zabrinjavajuće činjenice na koje je povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih ukazao i savez udruga mladih 'Mreža mladih Hrvatske' (MMH).

Uskoro i nova državna stipendija za posebne skupine studenata!

Objavljeno 09.08.2019. u Akademska četvrt

Na snagu je stupio novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za posebne skupine studenata. Novu stipendiju dodjeljivat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja od jeseni u ukupnom iznosu od 10.800 kuna.

Na jesen nova stipendija od 10.000 kuna! Jeste li na odgovarajućem faksu?

Objavljeno 06.08.2019. u Akademska četvrt

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je Sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Studij japanologije u Puli pun pogodak!

Objavljeno 01.08.2019. u Akademska četvrt

Jedinstveni studij japanologije na Sveučilištu Jurja Dobrile broji 90-ak studenata, a nakon ljetnih upisa bogatiju su za 31 kolegu brucoša, što na jednopredmetnom studiju, što u dvopredmetnoj kombinaciji.

Nakon Zagreba, novi Fakultet dentalne medicine i u Rijeci!

Objavljeno 30.07.2019. u Akademska četvrt

Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci dano je zeleno svjetlo za osnivanje Fakulteta dentalne medicine i stvoreni temelji za razvojni iskorak riječkog biomedicinskog područja.

Slobodna mjesta za jesenski rok: Gdje je ostalo najviše, a gdje najmanje mjesta za maturante?

Objavljeno 29.07.2019. u Akademska četvrt

Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta, nakon upisa u ljetnom roku, objavljeno je da je za jesenski rok ostalo još 6 644 slobodnih mjesta na sveučilištima diljem Hrvatske.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se