Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Vojni studiji sve popularniji među mladima: Nakon besplatnog studiranja – siguran posao

Objavljeno 22.08.2017. u Akademska četvrt

Vojni studiji Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman i Ministarstva obrane koji se izvode u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, atraktivni su među maturantima kako zbog sigurnog radnog mjesta koje ih čeka nakon završetka studija, tako i zbog besplatnog studiranja.

SC kriv za KAOS? Zagrebački studenti nezadovoljni novim sustavom rezerviranja soba u domovima

Objavljeno 22.08.2017. u Akademska četvrt

Otkada su izašli rezultati natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima zavladao je potpuni kaos. Nakon što je stranica zagrebačkog SC-a bila nedostupna već nekoliko sati prije najavljenog vremena objave rezultata, sada će 'pasti' društvene mreže jer se studenti ondje pokušavaju dogovoriti tko će u koju sobu i s kim. Nažalost, poprilično bezuspješno...

Rezerviraj smještaj po svom guštu! Mali vodič za odabir soba u najvećem zagrebačkom domu

Objavljeno 18.08.2017. u Akademska četvrt

Rezultati natječaja za zagrebačke studentske domove izašli su jučer i već stvorili puno pitanja u glavama budućih studenata. Neki od njih nisu dobili dom pa se pitaju 'što sada?', a oni koji će postati budući stanari domova pitaju se što su to 'kategorije' te koju je sobu i u kojem paviljonu najbolje izabrati.

Od danas kreće on-line rezervacija soba u zagrebačkim domovima

Objavljeno 17.08.2017. u Akademska četvrt

Nakon iščekivanju rezultata Natječaja za smještaj u domovima i pada servera uslijed prevelike navale studenata, danas je započela on-line rezervacija soba.

Jeste li na popisu novih/starih stanara? Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačke domove

Objavljeno 17.08.2017. u Akademska četvrt

Krajem lipnja Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2017./2018. Na natječaj su se mogli prijaviti svi redovni studenti, rok za prijavu bio je 31. srpanj, a danas je poznato tko je sve od studenata 'upao u dom'.

Ove godine povoljnije kamatne stope: Evo koliko će vas koštati studiranje na kredit u Hrvatskoj

Objavljeno 17.08.2017. u Akademska četvrt

Ako odlučimo studirati, a nemamo puno novaca ili ne želimo biti roditeljima 'na grbači', jedna od opcija nam je dizanje studentskog kredita. Premda o studentskim kreditima uglavnom gledamo u američkim serijama i filmovima, on se može dići i kod nas te uvelike olakšati studiranje, barem kada je o financijama riječ.

Objavljena najpoznatija rang lista top svjetskih sveučilišta: Fakulteti u Hrvatskoj ni u 500 najboljih

Objavljeno 16.08.2017. u Akademska četvrt

Na listi su se našla sveučilišta iz Beograda i Ljubljane, ali ne i iz Hrvatske.

Roditelji izvrsnih studenata strahuju od poreza: Vraćaju nagrade i stipendije vlastite djece

Objavljeno 14.08.2017. u Akademska četvrt

Iz godine u godinu sve je veći broj različitih stipendija za studente, a istovremeno roditelji uspješnih i stipendiranih studenata koji su dobili određenu svotu novca za uspjeh ili školovanje, moraju taj novac i vratiti.

I u student servisima spajaju oko Gospe: Doznajemo u kojim gradovima u ponedjeljak nećete moći podići ugovore

Objavljeno 09.08.2017. u Akademska četvrt

Sljedećeg tjedna, u utorak, blagdan je Velike Gospe što znači da se u Hrvatskoj toga dana ne radi. Budući da je ovdje 'običaj' spajati neradne dane s radnima koliko god i kad god je to moguće, izgleda da će se istom 'tradicijom' voditi i pojedini studentski servisi. Naime, neki od njih spojili su ponedjeljak s utorkom pa čak i odlučili raditi skraćeno ovog petka.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se