Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Već prvog dana prijave počeli problemi: Ove stvari morate znati ako se prijavljujete za smještaj u domu

Objavljeno 04.07.2017. u Akademska četvrt

Studenti koji ove godine žele aplicirati na natječaju za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima već su počeli s prikupljanjem potrebne dokumentacije koju trebaju predati. Premda postoji opcija online prijave, ona zapravo ne funkcionira te je studente zbunila.

Nikad nije bilo bolje studirati! U svakom hrvatskom gradu - studentski dom: Evo gdje ih sve ima i gdje se još grade

Objavljeno 03.07.2017. u Akademska četvrt

Svaki student prilikom odlaska na školovanje u drugi grad mora imati osiguran smještaj, a srećom u Hrvatskoj ne nedostaje studentskih domova.

Objavljen Natječaj za smještaj u studentske domove! Evo što morate znati i kako se prijaviti

Objavljeno 01.07.2017. u Akademska četvrt

Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za smještaj studenta u studentske domove u akademskoj godini 2017./2018. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti, a rok za prijavu je od 3. srpnja 2017. do 31. srpnja 2017. godine.

Studentskim zborovima više novaca: Iz HSZ-a nam objasnili zašto žele 1 % od posredovanja studentskih poslova

Objavljeno 28.06.2017. u Akademska četvrt

Još od ožujka Radna skupina za izradu nacrta prijedloga zakona o studentskom radu sastaje se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a studentski predstavnici iz skupine su Marko Lepoglavec i Šimun Rogoznica iz Hrvatskog studentskog zbora. Jedan od prijedloga HSZ-a je da studentski zborovi dobiju 1 % novca od posredovanja studentskih poslova i to kako bi se poboljšao studentski standard.

Varanje na ispitu: Pitali smo studente prijavljuju li kolege koji prepisuju - šokiraju li vas odgovori?

Objavljeno 28.06.2017. u Akademska četvrt

Nažalost, švercanje tijekom ispita kao da je dio naše kulture i to neovisno pišemo li provjeru znanja u srednjoj školi ili na fakultetu. Neki će reći da je pisanje ispita uz šalabahter jednako grozno u bilo kojoj fazi školovanja, ali da je veća tragedija kad se to odvija na fakultetu.

Dvostruki standardi varanja: Prepisivanje je neoprostivo samo ako ste na ovim fakultetima

Objavljeno 20.06.2017. u Akademska četvrt

U istraživanju je sudjelovalo 75% žena i 25% muškaraca. Najviše ispitanika (91%) mlađe je od 25 godina, 7% ima između 26 i 35 godina, dok ih 2% ima 36 godina i više.

Studenti otkrili je li za uspjeh na faksu bitnija sreća ili upornost i konstantan rad

Objavljeno 16.06.2017. u Akademska četvrt

Tijekom svoje 'akademske karijere' nailazimo na studente s različitim motivima za studij. Na tom putu naiđemo i na one ekstreme koji studiraju samo da bi mogli jesti na iksicu, ali i na one koje često služi sreća pa se onda provlače kroz godine i vode se onom 'ako mi je uspjelo jednom, zašto ne bi i drugi put?'. S druge strane, sami pišete vlastite seminare i sastavljate skripte te pokušavate naučiti gradivo s razumijevanjem.

Neka nova pravila: Ovo su novosti u Pravilniku za ostvarivanje prava na domski smještaj

Objavljeno 14.06.2017. u Akademska četvrt

Novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje stupio je na snagu nakon javne rasprave. S novim Pravilnikom došle su i neke nove stavke, a dobre vijesti stižu za studente koji su negodovali nad prijedlogom Ministarstva znanosti i obrazovanja da se boduje težinski prosjek.

Prva generacija njemačkih studenata u Splitu: Evo što kažu o studiranju i životu u Hrvatskoj

Objavljeno 12.06.2017. u Akademska četvrt

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu sve je popularniji među stranim studentima, a među mladim Nijemcima koji ondje studiraju još od ožujka, grad pod Marjanom pokazao se kao pun pogodak.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se