Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

FSB je pravi e-fakultet: Nakon bicikla na vodik došla punionica za električne automobile

Objavljeno 13.04.2017. u Akademska četvrt

Ankica Kovač, docentica s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, prvo je napravila bicikl na vodik, a sada je voditeljica projekta prve punionice za električne automobile.

Sud zabranio štrajk profesora Hrvatskih studija jer ga smatra nezakonitim i neutemeljenim

Objavljeno 11.04.2017. u Akademska četvrt

Županijski sud u Zagrebu u ponedjeljak je zabranio štrajk Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja koji je bio na Hrvatskim studijima. U njihovom obrazloženju stoji da je štrajk nezakonit i neutemeljen.

Bivši studenti prokomentirali: Što bi značilo trajno zatvaranje Sveučilišta Srednje Europe u Budimpešti?

Objavljeno 06.04.2017. u Akademska četvrt

Na inicijativu mađarskog premijera Viktora Orbana, Mađarska je usvojila zakon koji bi mogao dovesti do trajnog zatvaranja Sveučilišta Srednje Europe (CEU). Sveučilište je 1991. u Budimpešti osnovao američki milijarder George Soros, a nezadovoljni Mađari na ulicama prosvjeduju zbog novog zakona.

Inicijativa studenata stručnih studija: Žele pravo na jednakost u obrazovanju pa pokrenuli peticiju

Objavljeno 05.04.2017. u Akademska četvrt

Peticije koje pokreću studenti sve su češće pa je sada nakon peticije Marka Leskovara koji je pozvao kolege da podrže pravo rada izvanrednih studenata preko student servisa, uslijedila je nova peticija i to studenata stručnih studija.

Ne šalju prijedloge niti se informiraju: Studenti zasad nezainteresirani za izradu Zakona o studentskom radu

Objavljeno 29.03.2017. u Akademska četvrt

Sredinom mjeseca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja okupila se Radna skupina zadužena za izradu prijedlog Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Između ostalog, tu se našao i zahtjev za rad 'preko studentskog' za izvanredne studente, a kako doznajemo, studenti rijetko šalju svoje prijedloge.

Održan okrugli stol na temu izmjena HKO-a: Kako će se riješiti status stručnih studija?

Objavljeno 27.03.2017. u Akademska četvrt

E-savjetovanje u vezi izmjena Zakona o HKO-u još uvijek traje, a vrlo je neizvjesno koji će ishod uslijediti. U petak je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o HKO-u, ali nažalost bez konkretnih prijedloga.

Priprema se Zakon o studentskom radu: Saznali smo koji će studentski predstavnici raditi na njemu

Objavljeno 24.03.2017. u Akademska četvrt

Izrada nacrta zakona o studentskom radu okupila je 14. ožujka Radnu skupinu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Koliko je ovo bitno pokazuje i činjenica da je premijer Plenković osobno pozvao studente da sudjeluju u izradi budućeg zakona.

Studenti stručnih studija protiv prijedloga HSZ-a: 'Svatko treba naći mjesto na tržištu rada'

Objavljeno 22.03.2017. u Akademska četvrt

Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru već je neko vrijeme razlog prepirke između Rektorskog zbora, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog studentskog zbora i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH. Dok HSZ podržava alternativni prijedlog izmjena iz Ministarstva, studenti stručnih studija njime nisu zadovoljni.

Osnovana Radna skupina za studentski rad: Zašto nitko iz Ministarstva nije obavijestio studente?

Objavljeno 21.03.2017. u Akademska četvrt

Iako je premijer pozvao sve studente da se uključe u izradu nacrta zakona koji će regulirati studentski rad, iako ministar Barišić govori da ovim zakonom Vlada poručuje da je socijalno osjetljiva, ostaje pitanje zašto o tome da je osnovana Radna skupina nema vijesti na web stranicama MZO-a i zašto još uvijek nisu odgovorili pokretaču peticije za omogućavanje rada 'na studentski ugovor'...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se