Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Predstavite se kolegama i profesorima: Znate li što je e-portfolio i kako ga koristiti dok studirate?

Objavljeno 02.01.2018. u Akademska četvrt

Znaš li da postoji nešto nalik društvenoj mreži na kojoj se umrežavaju studenti, na temelju svojih portfolija?

'Nije fer prema nama redovnima': Među studentima napeto jer će izvanredni moći raditi preko student servisa

Objavljeno 27.12.2017. u Akademska četvrt

Prijedlog zakona o studentskom radu izazvao je podjele među studentima. Mnogima je sporna stavka o mogućnosti rada preko studentskog ugovora za izvanredne studente jer smatraju da to nikako nije pošteno prema redovnim studentima.

10 000 kuna godišnje: Studenti pomorskih fakulteta od sljedeće godine mogu računati na novu stipendiju

Objavljeno 21.12.2017. u Akademska četvrt

Na inicijativu Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske, SPH pokreće novi projekt - stipendiranje studenata pomorskih fakulteta.

Prorektor Sjevera protiv podjela: Hoće li Sveučilište Sjever postati Sveučilište u Varaždinu?

Objavljeno 21.12.2017. u Akademska četvrt

Zastupnik Mosta nezavisnih lista, Robert Podolnjak, podnio je predsjedniku Sabora prijedlog da Sveučilište Sjever postane Sveučilište u Varaždinu i da se iz Koprivnice preseli u Varaždin. Protiv te ideje je prorektor Sjevera jer smatra da podjele nisu potrebne.

Loša kvaliteta ili previše peglanja? Studenti nam pokazali kako im iksice izgledaju nakon godina korištenja – prizor nije lijep

Objavljeno 20.12.2017. u Akademska četvrt

Dokument kojim student dokazuje svoj studentski status i na temelju kojeg ostvaruje različite subvencije zove se iksica, a to zna svaki student. Iksicu može koristiti samo osoba na čije ime ona glasi te bi trebala biti u dobrom stanju.

'Čovjek se može dobro odmoriti na faksu': Studenti otkrivaju koliko često spavaju na predavanjima

Objavljeno 19.12.2017. u Akademska četvrt

'Bolje šest sati u školi nego ne spavati uopće' glasi stara učenička pošalica koju bi mnogi studenti mogli upotrijebiti u svom slučaju uz malenu ispravku 'škole' u 'fakultet'. Spavanje tijekom predavanja nije ništa novo jer svi smo barem jednom vidjeli kolegu koji to radi ili nam se omaklo pa smo i sami pošli putem sanjive doline dok profesor drži predavanje.

Umjesto mamine kuhinje - menza? Provjerite koji su studentski restorani dežurni tijekom blagdana

Objavljeno 18.12.2017. u Akademska četvrt

Od sljedećeg tjedna studentski restorani u Zagrebu radit će prema drugačijem radnom vremenu zbog predstojećih blagdana. O tome je izvijestio Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na svojoj službenoj Facebook stranici, a informacija će dobro doći svim studentima koji će dio blagdana provesti u Zagrebu.

PRENOSITE KOLEGIJ u višu godinu? Istražili smo zašto morate pažljivo brojati koliko ćete puta izaći na ispit

Objavljeno 13.12.2017. u Akademska četvrt

Rijetko koji student nikada nije prenio ispit nekog kolegija iz jedne godine u drugu, ali mnogi nisu informirani o tome što nakon toga slijedi. Naime, većina studenata nije informirana da će vjerojatno osim plaćanja ECTS bodova za preneseni kolegij morati nastaviti s polaganjem ispita od broja izlazaka gdje su stali i da se oni ne broje otpočetka.

Pun papir imena, a dvorana poluprazna: Studenti nam otkrili potpisuju li kolege na predavanjima

Objavljeno 11.12.2017. u Akademska četvrt

Ako otputujemo u ne tako davnu prošlost, prisjetit ćemo se da su u srednjoj školi redari morali profesoru prijavljivati učenike koje nisu prisutni. Profesor je njihova imena zapisivao u dnevnik, a izostanke su morali pravdati roditelji. Na fakultetu su stvari malo drukčije iako se evidencija dolazaka i dalje vodi.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se