Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Član studentskog zbora napao kolege: 'Nema novca za projekte, ali ima za ljetovanje'

Objavljeno 09.06.2017. u Akademska četvrt

Na stranicama Plenuma Filozofskog fakulteta u Zagrebu osvanula je objava koja je neke studente neugodno iznenadila. Radi se o tome da Studentski zbor Šumarskog fakulteta u Zagrebu organizira besplatno putovanje na more za 50 članova i to naziva 'team buildingom'.

Utjecajna, ugledna i kritična: Trebamo li se veseliti što će ova profesorica zamijeniti ministra Barišića?

Objavljeno 08.06.2017. u Akademska četvrt

Bez obzira što mislili o neočekivanoj i iznenađujućoj suradnji HDZ-a i HNS-a, čini se da će za svoje 'ruke' HNS zatražiti nekoliko ministarstava od kojih je studentima najinteresantnije Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prijetila im drama, ali neće ih izbaciti: Studenti ipak ostaju u svojim sobama unatoč dolasku Jehovinih svjedoka

Objavljeno 07.06.2017. u Akademska četvrt

Hostel Industrogradnja studentima nudi 'domski' smještaj iako nisu sufinancirani od države niti od zagrebačkog SC-a. Od početka studentskog života u ovom hostelu na račun Industrogradnje stižu mnoge pritužbe studenata, a jedna od njih tiče se i plaćanja te učestalog 'premještanja' studenata iz sobe u sobu.

Prilika da i mlađi dobiju posao: Trebaju li redoviti profesori nakon 70. godine ići u mirovinu - bez iznimke?

Objavljeno 06.06.2017. u Akademska četvrt

O produženju rada profesora u visokom obrazovanju nakon 65. godine odlučuje Vijeće fakulteta ili akademije. Radi se o produženju od dvije godine, a kada one isteknu, produženje se ponovno može zatražiti.

TOP 5 STUDIJA: Prvi doznajemo koji su fakulteti najpopularniji ove godine

Objavljeno 26.05.2017. u Akademska četvrt

Preferencije budućih studenata na temu izbora fakulteta mijenjaju se iz godine u godinu; tako je prošle godine bio najpopularniji Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, ali čini se da će ove godine situacija biti drugačija.

'Doći ću opet' ili 'Ma, piši dva'': Studenti otkrili kad je bolje odbiti, a kad prihvatiti ocjenu

Objavljeno 24.05.2017. u Akademska četvrt

Tijekom svoje 'akademske karijere' studenti imaju pravo prihvatiti ili odbiti ocjenu koju je na ispitu dobio, a neki to pravo često i koriste. U tome nema ništa loše, čak je i pohvalno da student ima ambiciju za većom ocjenom, ali mnogi nisu 'izbirljivi' pa prihvaćaju sve što je pozitivno.

Šokantno: Čak trećina studenata financirala bi troškove studiranja seksom

Objavljeno 23.05.2017. u Akademska četvrt

Više od polovine studenata izjavilo je da bi spremnije ušli u odnos s bogatijim sponzorom kad bi ostali bez stipendije ili nekog drugog oblika financiranja studija.

Oni će istjerati pravdu na fakultetima: Upoznajte studentske pravobranitelje najvećih hrvatskih sveučilišta

Objavljeno 22.05.2017. u Akademska četvrt

Ponekad studenti ne znaju prepoznati situacije kada se prema njima postupa nepravedno, a često ne znaju ni što učiniti kada su svjesni da su zakinuti već po nekoj osnovi. U takvim situacijama u pomoć uskaču studentski pravobranitelji, a sve što studenti trebaju napraviti jest - obratiti im se.

Za top studije državna matura nije dovoljna: Provjerite kako će izgledati prijemni ispiti na ovim fakultetima

Objavljeno 17.05.2017. u Akademska četvrt

Prošle godine je Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje iznio podatke o tome koji su fakulteti najpopularniji među maturantima. 2016. studijske programe je u ljetnom upisnom roku prijavilo 40 385, a pravo upisa ostvarilo je 29 590 kandidata.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se