Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

GRIJANJE JOŠ UVIJEK NE RADI, ODUZELI IM GRIJALICE: Studenti iz ovog zagrebačkog doma strave uče u jaknama, a to nije jedini problem...

Objavljeno 02.11.2017. u Akademska četvrt

Nije prvi put da je u nekom studentskom domu nestalo grijanja ili tople vode, ali u zagrebačkom domu na Poljaničkoj sve su češće pritužbe studenata na tamošnje uvjete života. Nakon što se ljetos špekuliralo da će studente izbaciti iz soba zbog dolazaka Jehovinih svjedoka, sada u hostelu Industrogradnja nema grijanja pa se studenti pitaju - kako učiti u jaknama?

Stiže velika promjena: Izvanredni studenti moći će raditi preko student servisa, ali pod jednim uvjetom!

Objavljeno 30.10.2017. u Akademska četvrt

U veljači je pokrenuta peticija koja traži mogućnost rada preko student servisa za izvanredne studente, a u ožujku je osnovana Radna skupina zadužena za izradu prijedloga Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Nakon što smo u lipnju izvijestili o tome što sve donosi Zakon o studentskom radu, sada je tu i izjava ministrice Blaženke Divjak koja 'kroz redove' govori da će se izvanrednim studentima omogućiti rad preko student servisa.

Zašto diplomirane medicinske sestre i magistre sestrinstva imaju plaće kao prvostupnice?

Objavljeno 30.10.2017. u Akademska četvrt

Vjerovali ili ne, diplomirane medicinske sestre i one s magisterijem u ruci i dalje primaju plaću kao da nemaju visoko obrazovanje. Naime, njihova plaća je i dalje prvostupnička, a to je i jedan od razloga zašto ljudi s ovim zanimanjem odlaze raditi u inozemstvo.

Mladi s diplomom Medicinskog faksa, ali bez budućnosti: Država im platila studij, a sad ih ne može zaposliti

Objavljeno 26.10.2017. u Akademska četvrt

Mladi s diplomom oglasili su se u očaju jer su potrošili pet godina studiranja na javnom Medicinskom fakultetu u Osijeku, a sada nemaju mogućnost doći do licence bez koje se ne mogu zaposliti. Problem je u birokraciji.

500 ležajeva u oblacima: Pogledajte neboder koji bi uskoro trebao postati novi studentski dom

Objavljeno 26.10.2017. u Akademska četvrt

Dodatnih 500 kreveta namijenjeno je riječkim studentima u domu koji tek treba 'ugledati svjetlo dana'. Neboder HŽ-a u Prvomajskoj ulici uskoro bi trebao postati studentski dom, a nastojanja da se to ostvari traju već tri godine.

Kazne i njima, a ne samo studentima: Evo za što će se sve kažnjavati profesori koji 'zgriješe' na poslu

Objavljeno 24.10.2017. u Akademska četvrt

Jednako kako studenti snose stegovnu odgovornost za vlastite 'prekršaje', tako će ju sada snositi i profesori za svoje nedolično ponašanje na svim sastavnicama ovog Sveučilišta! Stigao je nacrt Pravilnika o stegovnoj odgovornosti nastavnika i suradnika.

FER, PMF, Medicina... Studenti otkrili na kojim fakultetima rade NAJBOLJE tete u referadi

Objavljeno 17.10.2017. u Akademska četvrt

Na spomen riječi 'referada' mnogim studentima se 'kolutanje' očiju sinkronizira s okretanjem želuca, ali ima i onih sretnika koji u susretima s 'tetama' iz referade nisu iskusili ništa negativno. Ako mislite da je to nemoguće - varate se! Na nekim fakultetima postoje referade u koje studenti rado svraćaju, a tete koje ondje rade studente dočekuju s osmijehom.

Kad zbog BESKONAČNOG REDA propuštaš predavanja: Studenti frustrirani dugim čekanjima pred vratima referade

Objavljeno 13.10.2017. u Akademska četvrt

Kaos pred studentskim referadama ne jenjava, a studenti sa Sveučilišta u Zadru su osobito frustrirani ovim problemom. Prema tvrdnjama studenata, pred vratima referade čekaju gotovo tri sata pa zbog toga kasne na neka predavanja.

Objavljen Natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija!

Objavljeno 12.10.2017. u Akademska četvrt

Napokon je objavljen dugoočekivani natječaj za stipendiranje najugroženijih studenata.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se