Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

EKSKLUZIVNO Kreće ŠTRAJK i na fakultetima! Evo kako će biti organiziran i što znači za studente...

Objavljeno 15.10.2019. u Akademska četvrt

Nakon štrajka osnovnih i srednjih škola, već sutra trebao bi biti najavljen i štrajk fakulteta, govori nam predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

Bili smo u izvidnici: Evo kako prolazi prvi tjedan na zagrebačkim fakultetima! FOTO

Objavljeno 03.10.2019. u Akademska četvrt

Ovaj tjedan počela je nova akademska godina. Za brucoše to je a whole new world, dok je starijim studentima to najčešće samo povratak u radniju rutinu. Kako bismo izvidjeli stvarnu situaciju, uputili smo se prema Sveučilišnoj aleji, obišli nekoliko fakulteta i porazgovarali sa studentima o proteklim prvim danima na faksu.

Samo za one dubljega džepa: Evo koliko su ove godine SKUPLJI stanovi u studentskim gradovima

Objavljeno 30.09.2019. u Akademska četvrt

Nova akademska godina, novo poskupljenje smještaja. Privatni iznajmljivači s nestrpljenjem očekuju početak predavanja i dolazak studenata u sveučilišne gradove - trljaju ruke, dižu cijene najma...evo koliko su stanovi poskupjeli ove sezone.

To je stav! Bili smo u centru epidemije ospica u Zagrebu, a odgovori studenata su predobri. 'Ne, nisam cijepljena i...'

Objavljeno 25.09.2019. u Akademska četvrt

S obzirom na sve veći broj novinskih članaka o epidemiji ospica i navodima stručnjaka da dobar dio oboljelih dolazi s područja općine Trešnjevka, naselja koje je izrazito popularno među studentima, zaputili smo se do najbližeg studentskog centra da izvidimo situaciju.

Postoji li mogućnost da izbije epidemija ospica i na Šari i Savi? Epidemiolozi s kojima smo razgovarali bili su prilično jasni...

Objavljeno 25.09.2019. u Akademska četvrt

Jučer se po Zagrebu pročulo kako su se dva zaposlenika RTL-a zarazili ospicama te su još krajem prošlog tjedna hospitalizirani. Podaci pokazuju kako je dosad broj oboljelih porastao s 24 na 35, u odnosu na prošlu godinu, što ne izaziva alarmatno stanje, no mi smo se svejedno pitali – što bi se dogodilo kada bi epidemija izbila i u najbližem studentskom domu – 'Ante Starčević'?

Donosimo vam ispovijest osječkog studenta: 'Znalo se događati da studenti padnu ispit jer ne stave zarez na pravo mjesto'

Objavljeno 13.09.2019. u Akademska četvrt

Nedavno je u redakciju MojFaks pristigao email čitatelja koji je, potaknut našim prethodnim člancima o stanju na pojedinim fakultetima, odlučio progovoriti o situciji koja se odvija već duže vrijeme i na njegovom fakultetu – Odjelu za matematiku na osječkom Sveučilištu J. J. Strossmayera. I kada smo mislili da je prolaznost od 16 posto na zagrebačkom Pravu bila izrazito niska, ovaj student nam govori kako ispit iz kolegija Linearne algebre II prođe kritičnih osam posto brucoša.

Osijek: Prerastanjem Odjela za matematiku u fakultet, smanjio bi se nedostatak IT stručnjaka

Objavljeno 03.09.2019. u Akademska četvrt

Ako se ne dogode brze promjene, bit će sve manje softverskih tvrtki i radnih mjesta, a jedna od najvažnijih industrija na području Osječko-baranjske županije suočit će se sa stagnacijom.

Odluka je pala: Na jesen studenti mogu upisati novi studijski program na Hrvatskim studijima

Objavljeno 28.08.2019. u Akademska četvrt

Nakon skoro dva mjeseca nagađanja hoće li se na Hrvatskim studijima izvoditi program "Demografija i hrvatsko iseljeništvo", Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je zeleno svijetlo.

U četiri dana osvanulo preko 250 oglasa o ilegalnoj kupoprodaji mjesta u domovima, savjetnik ravnatelja SC-a najavio češće i rigoroznije kontrole iduće godine

Objavljeno 22.08.2019. u Akademska četvrt

Nakon što je potkraj prošlog tjedna Studentski centar u Zagrebu objavio rezultate natječaja za studentski dom, Facebook grupe domova ubrzo su preplavili postovi studenata koji svejedno svoje mjesto pod suncem studentskog doma žele pronaći – ilegalno.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se