Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

[FOTO] Zavirite u sobe! Najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj otvara vrata krajem mjeseca

Objavljeno 08.08.2017. u Akademska četvrt

Studentski domovi i kampusi u manjim gradovima Hrvatske počeli su nicati kao gljive nakon kiše. Nedavno smo imali prilike vidjeti kako izgleda obnovljeni osječki 'Stari dom' koji se pretvorio u pravu ekološki osviještenu 'kuću', a još moderniji dom izgrađen je u Virovitici.

Sve više diploma odlazi u ženske ruke: Na hrvatskim fakultetima brojnije djevojke

Objavljeno 07.08.2017. u Akademska četvrt

Podaci iz 2016. godine pokazuju da je na visokim učilištima diplomiralo više studentica nego njihovih muških kolega, a izgleda da će se ovaj trend i nastaviti. Naime, Državni zavod za statistiku objavio je podatke koji pokazuju da su na hrvatskim fakultetima brojnije djevojke.

Kažnjavaju nećkanje: Filozofski fakultet naplaćuje 5500 kuna onima koji ne upišu studij, a bio im je prioritet

Objavljeno 02.08.2017. u Akademska četvrt

Fakulteti godinama vode borbu s praznim mjestima i popunjavanjem istih tijekom ljetnog i jesenskog upisnog roka. Čini se da je jednom fakultetu posebno prekipjelo pa su brucošima koji su ga stavili na prvo mjesto, a nisu došli na ljetni upis, naplatiti njihov 'nemar' i to punom školarinom.

Najpopularniji studij ove godine u Hrvatskoj: Evo koje su prednosti i mane posla fizioterapeuta

Objavljeno 28.07.2017. u Akademska četvrt

Na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu ove je godine bilo na 'piku' brojnim maturantima. Upravo zato je njihov studij fizioterapije najpopularniji ove godine, a oni koji ga završe ne moraju strahovati za posao jer ovo je zanimanje vrlo traženo, kako u Hrvatskoj, tako i vani.

Privlači ih metropola: Ovaj sveučilišni grad sve popularniji među stranim studentima

Objavljeno 27.07.2017. u Akademska četvrt

Nije novost da strani studenti dolaze u Hrvatsku na školovanje, a za 'ganjanje svoje akademske karijere' u zadnjih godinu dana odabiru Zagreb. Zagreb smatraju malim gradom, ali dovoljno velikim za sve, a čitajući komentare na različitim Erasmus Facebook grupama, može se vidjeti da su i zadovoljni životom u hrvatskoj metropoli.

Nema klope na iksicu: Studenti bez subvencije za prehranu do 1. rujna

Objavljeno 26.07.2017. u Akademska četvrt

Nitko od studenata u Hrvatskoj tijekom ljeta nema subvenciju za prehranu, kažu u STUC-u.

Fizika, biologija, hrvatski - može sve! Ovo je brucošica koja je upala na svih 5 prijavljenih fakulteta

Objavljeno 26.07.2017. u Akademska četvrt

Premda je državna matura gotova, odnosno ljetni rok, priča o uspješnim maturantima ima napretek. Jedna takva priča dolazi iz Koprivnice, a glavna junakinja je brucošica Monika Ranilović koja je rasturila esej iz hrvatskog pa upala na pet fakulteta.

Slobodna mjesta za jesenski rok: Provjerite gdje je ostalo najviše, a gdje najmanje mjesta za maturante

Objavljeno 20.07.2017. u Akademska četvrt

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, nakon 'matematike' upisa u ljetnom roku, objavljeno je da je za jesenski rok ostalo još 2769 slobodnih mjesta na sveučilištima diljem Hrvatske.

Treća u 43 godine: Studentica uspjela ostvariti neostvarivo - ušla u povijest Ekonomskog fakulteta

Objavljeno 18.07.2017. u Akademska četvrt

Jelica Rastoka (22), Banjalučanka koja je početkom srpnja diplomirala ekonomiju, upisala se u povijest 43 godine starog Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci na kojem se školovala.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se