Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Iako studirate u Hrvatskoj – većinu ovih stvari sigurno niste znali! Studentska prava, iksice, suludi troškovi...

Objavljeno 21.03.2018. u Akademska četvrt

Studenti misle da znaju gotovo sve o studiranju i studentskom životu baš zato što svakodnevno plivaju studentskim vodama, ali to i nije uvijek tako. Postoje i manje poznate stvari kada govorimo o studiranju, a s nekima se upoznamo tek kad 'zagusti' ili se nađemo u određenim problemima.

'Što ćeš s tim kad završiš?': Studenti nam otkrili koje fakultete u Hrvatskoj smatraju beskorisnima

Objavljeno 20.03.2018. u Akademska četvrt

Svatko se vodi vlastitim kriterijima prilikom izbora fakulteta pa je tako nekome bitno da bude zapošljiv nakon diplome, netko će izabrati studij zato što ga interesira neovisno o tome kakvo je stanje struke na tržištu rada, a netko treći će možda pohađati fakultet samo zbog studentskih prava. No, smatraju li studenti da u Hrvatskoj postoje i fakulteti koji su, žargonski rečeno, 'niš koristi'?

U Zagreb hrle tisuće studenata: Evo koliko će ih se ove jeseni upisati na zagrebačke fakultete

Objavljeno 20.03.2018. u Akademska četvrt

Sveučilište u Zagrebu je najstarije sveučilište s neprestanim radom u Hrvatskoj, a 2009. godine proslavilo je svoj 340- rođendan. Svake godine zagrebačko Sveučilište objavi koliko će studenata na svoje sastavnice upisati sljedeće akademske godine, a sa zanimanjem smo provjerili koliko nam brucoša stiže najesen.

Za vječne studente: Evo s kojim se pravima možete oprostiti ako ste na faksu, a imate više od 26 godina

Objavljeno 19.03.2018. u Akademska četvrt

Dok neki studenti završavaju fakultet u roku, drugi iz različitih razloga produže svoj studij. Razlozi mogu biti razni, a često čujemo da 'netko još uvijek studira zbog studentskih prava'. Oni koji su malo odužili sa studiranjem bi trebali pripaziti na to koliko imaju godina jer nakon 26. rođendana neka prava prestaju vrijediti.

Gdje je zakon o studentskom radu? Studenti čekaju godinu dana, a odgovor MZO-a je: 'budite strpljivi'

Objavljeno 16.03.2018. u Akademska četvrt

Zakon o studentskom radu još uvijek nije donesen iako je rok Ministarstva znanosti i obrazovanja za objavu izvješća javne rasprave prošao još u veljači nakon čega je trebao biti upućen u Vladu. Studentima je dosta čekanja, a sporovoznost MZO-a vidi se od početka priče sa spomenutim Zakonom jer su kasnili i s donošenjem Nacrta prijedloga Zakona.

Sjećate se djevojke koja godinama ne želi iseliti iz doma? Evo što bi se dogodilo da to netko pokuša u našim domovima

Objavljeno 15.03.2018. u Akademska četvrt

Dok neki jedva čekaju iseliti iz studentskog doma, drugima se život u domu toliko svidio da ne žele ni iseliti.

Zaboravite rezervaciju stola i iznošenje stolica: 10 pravila ponašanja u domskoj učionici

Objavljeno 12.03.2018. u Akademska četvrt

Dok je nekim studentima lakše učiti u vlastitoj domskoj sobi ili u knjižnici, drugi to redovito čine u domskim učionicama. Naravno, jedna od namjena tih učionica je učenje, a budući da u domu živi puno studenata reda jednostavno mora biti.

IMENOM I PREZIMENOM: Ovo su najbolji profesori po odabiru njihovih studenata

Objavljeno 09.03.2018. u Akademska četvrt

Za razliku od srednje škole, na fakultetu se osjećamo ravnopravniji s profesorima, posebic kada nas oslove s 'kolega', a mnoge od njih ćemo pamtiti cijeli život. Dok će nam neki ostati u sjećanju zbog svog terora, druge rado pamtimo jer su nam prenijeli znanje, ohrabrili nas i inspirirali za nove stvari u karijeri i u životu.

Ususreta Danu žena: Statistika jasno pokazuje – djevojke osvajaju fakultete u Hrvatskoj

Objavljeno 07.03.2018. u Akademska četvrt

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka te se toga dana slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Na taj dan svaka studentica će sigurno čuti klasičnu 'sretan Dan žena' čestitku, a kako bi se osjećale 'moćno' u svakom trenutku trebaju znati koliko su kroz godine napredovale kada je riječ o visokom obrazovanju.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se