Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Rasprava o jednakosti stručnih i sveučilišnih studija: 'Ministar će stati na stranu Rektorskog zbora'

Objavljeno 28.12.2016. u Akademska četvrt

Hoće li ponovno postojati crta nejednakosti između sveučilišnih i stručnih studija? Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru mora biti izmijenjen zbog presude Ustavnog suda.

Objavljeni rezultati Natječaja za državnu stipendiju: donosimo listu dobitnika u E kategoriji

Objavljeno 28.12.2016. u Akademska četvrt

I ove godine ista priča – studenti hrle na stranice Ministarstva obrazovanja provjeriti jesu li dobili najpoželjniju hrvatsku stipendiju, a stranice jedva izdržavaju pod pritiskom...

Među 100 najboljih studija na svijetu: Kako je studirati na budimpeštanskom CEU-u?

Objavljeno 20.12.2016. u Akademska četvrt

Central European University (CEU) sveučilište je za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti.

James Bond na studentski način: hrvatski studenti varaju pomoću kamera, naočala, satova i bubica

Objavljeno 14.12.2016. u Akademska četvrt

Za studente koji na ispitima prepisuju najblaže se može reći da idu linijom manjeg otpora. Uz novu tehnologiju koja djeluje pomalo špijunski, neki od njih davnih su dana zaboravili na knjigu i vlastito znanje.

Otprilike 17 nogometnih igrališta: Je li ovo prevelik teren za Sveučilište Sjever?

Objavljeno 13.12.2016. u Akademska četvrt

Sveučilište Sjever na najboljem je putu da od hrvatske Vlade dobije na korištenje najveći dio bivše vojarne u Optujskoj ulici. No, Grad Varaždin također ima interes da dobije na korištenje ovu veliku česticu.

Megaprojekt za studente u Šibeniku: pogledajte što će niknuti na mjestu bivše vojarne

Objavljeno 13.12.2016. u Akademska četvrt

Grad Šibenik u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je projekt 'Studentski dom Palacin' na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skandalozna izjava o kojoj svi pričaju: Jokić, Silobrčić i Dauenhauer za MojFaks komentiraju izjavu državnog tajnika za obrazovanje

Objavljeno 12.12.2016. u Akademska četvrt

Ministarstvo obrazovanja se može slobodno percipirati kao 'najskandaloznije' kad je o novoj Vladi riječ jer nakon optužbi za plagiranje upućenih ministru Pavi Barišiću, sada je tu i kontroverzan istup državnog tajnika za obrazovanje Matka Glunčića.

Koji milijunčić više: U novom proračunu predviđeno više novca za državne stipendije

Objavljeno 08.12.2016. u Akademska četvrt

Državni proračun 'na tapeti' je ovih dana, a trebao bi interesirati i sve studente koji dobivaju ili su se prijavili na natječaj za državnu stipendiju. Naime, za ovu akademsku godinu predviđeno je puno više love nego prošle, čak preko 2 milijuna kuna.

Prvi u Hrvatskoj: U ovom gradu baš svaki student dobiva stipendiju

Objavljeno 06.12.2016. u Akademska četvrt

Zvuči nevojerojatno, ali je istina: u ovom gradiću na zapadu Slavonije stipendije dobivaju baš svi stanovnici koji se redovno školuju ili studiraju, a jedini je uvjet redovni upis tekuće školske i akademske godine.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se