Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

'Hrvatska kakvu (ne) trebamo': Studenti došli na konferenciju pa ih izvrijeđali i ostavili pred vratima

Objavljeno 20.03.2017. u Akademska četvrt

Večernjakova velika konferencija naziva 'Hrvatska kakvu trebamo' upravo se odvija u zagrebačkom hotelu Esplanade. Među sudionicima konferencije je gotovo cijeli državni vrh, a bez obzira na to što su i studenti bili pozvani, prema njihovim riječima, predstavnici organizatora nisu ih htjeli pustiti unutra.

Diploma s Algebre i FER-a nije jednaka: Stiže rješenje problema statusa stručnih studija

Objavljeno 20.03.2017. u Akademska četvrt

Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) već neko vrijeme je 'trn u oku' rektora Damira Borasa koji ga je htio mijenjati na Ustavnom sudu, ali zaključak je jedan: dio HKO-a se mora mijenjati.

Sljedeće akademske godine pokreće se novi vojni studij u Splitu - evo detalja

Objavljeno 17.03.2017. u Akademska četvrt

Još je početkom siječnja u Ministarstvu obrane RH održan sastanak o ustrojavanju novog studija Vojno pomorstvo na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman', a jučer se našao i na dnevnome redu sjednice Vlade RH.

Plaćaju iz vlastitog džepa: Pet mjeseci od useljenja u nove domove subvencijama ni traga

Objavljeno 15.03.2017. u Akademska četvrt

Grešku riječkog Studentskog zbora platit će studenti jer još uvijek nisu ostvarili pravo na subvencioniranje smještaja u novim paviljonima na Trsatu. Naime, Zbor je trebao napraviti model po kojem će se naknade za subvenciju smještaja naplaćivati i listu studenata koji imaju na to pravo, ali to nije učinjeno.

Kreće izrada budućeg zakona o studentskom radu: Hoće li izvanredni studenti moći raditi preko SC-a?

Objavljeno 15.03.2017. u Akademska četvrt

Na početku godine Hrvatski studentski zbor vodio je pregovore o Pravilniku o posredovanju pri učeničkom i studentskom zapošljavanju s Ministarstvom financija te Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Rezultat je taj da će se studentski rad napokon zakonski regulirati.

Smanjuju se upisne kvote: Gasi li se studij filozofije na Hrvatskim studijima?

Objavljeno 14.03.2017. u Akademska četvrt

Vijest koja se od jučer širi društvenim mrežama jest ona o ukidanju studija filozofije na Hrvatskim studijima. Naime, upisne kvote preddiplomskih studija koje je donio Rektorski kolegij u užem sastavu, pokazuju 0 upisnih mjesta za dvopredmetni studij filozofije za akademsku godinu 2017./2018.

Dovoljan je jedan bod: Ugrabite smještaj u domovima - ostalo još šezdesetak mjesta

Objavljeno 13.03.2017. u Akademska četvrt

Novost koja će razveseliti mnoge studente: za smještaj u zagrebačkim domovima od prošlog vam je petka potreban samo jedan bod.

Upiši i bankrotiraj: Zašto zagrebačka Ekonomija naplaćuje kolegije na engleskom jeziku?

Objavljeno 13.03.2017. u Akademska četvrt

Na državnim fakultetima u Hrvatskoj nude se i kolegiji na engleskom jeziku koje studenti mogu besplatno slušati, ali to nije slučaj i s Ekonomijom u Zagrebu. Te kolegije ne financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa studenti moraju plaćati za slušanje istih.

Novi kriteriji za dodjelu državne stipendije: Studenti u domovima neće biti zadovoljni

Objavljeno 10.03.2017. u Akademska četvrt

Krajem prošle godine objavljen je prijedlog izmjena Pravilnika o ostvarivanju prava na državnu stipendiju, a u javnoj raspravi o predloženim izmjenama mogao je sudjelovati tko god je želio. Prijedloge promjena te čitav proces javne rasprave prokomentirala nam je jedna od prosvjednica koje su prošle godine zakotrljale čitavu priču o državnim stipendijama.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se