Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Burna rasprava u krcatoj dvorani D7: većina studenta protiv suradnje FFZG-a i KBF-a

Objavljeno 07.04.2016. u Akademska četvrt

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu tjednima tinja nezadovoljstvo zbog prijedloga ugovora između Filozofskog i Katoličko bogoslovnog fakulteta.

Potražnja veća od ponude: donirajte tijelo studentima medicine

Objavljeno 06.04.2016. u Akademska četvrt

Iako su tek rijetki toga svjesni, studentima medicine je vježbanje na pravim ljudskim tijelima od neprocjenjive vrijednosti, ali potražnja za njima nadmašuje raspoloživost ovih "humanih preparata".

2751 prilika za pobjeći u inozemstvo: priče kolega sa studentskih razmjena

Objavljeno 05.04.2016. u Akademska četvrt

Svaki student barem je jednom pomislio da je studiranje u inozemstvu odlična ideja, kako za osobni rast i razvoj tako i za osnaživanje akademskih kompetencija.

Pogledajte buduću osječku ljepoticu: studentski paviljon 'Krstarica Potemkin'

Objavljeno 30.03.2016. u Akademska četvrt

5. listopada 2015. godine raspisan natječaj za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje zgrade studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku.

'Studentima nije smiješno': asistent komentirao ukidanje novčane naknade dobitnicima Rektorove nagrade

Objavljeno 30.03.2016. u Akademska četvrt

Mladi asistent sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa osvrnuo se na aktualnu vijest o ukidanju novčane naknade dobitnicima Rektorove nagrade.

Hoće li se zbog reforme školstva isprazniti 'prirodni' fakulteti?

Objavljeno 29.03.2016. u Akademska četvrt

'Moja je procjena da će veći broj učenika ići linijom manjeg otpora i izabrati lakše društveno humanističke module i da će se zbog toga još dodatno smanjiti interes za fakultete iz STEM područja...'

Prvi u Hrvatskoj: Sveučilište u Osijeku pokreće studij Kreativne terapije

Objavljeno 24.03.2016. u Akademska četvrt

Krajem siječnja prihvaćen je ustroj novog poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija Kreativne terapijena Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a široj je javnosti predstavljen tijekom 9. međunarodnog festivala kazališnih akademija Dioniz koji se održavao od 14. - 20. ožujka u Osijeku i Đakovu.

Kako elitni fakulteti biraju i ocjenjuju kandidate: studentica 'raskrinkala' Yale

Objavljeno 23.03.2016. u Akademska četvrt

Jeste li se ikada zapitali o čemu razgovaraju članovi komisije na prestižnim fakultetima kad pregledavaju prijave potencijalnih studenata? Što mislite da vam pomaže prilikom upisa na te iste fakultete?

Splitski studenti uskoro na praksi u HNK-u, Hajduku, Ericssonu...

Objavljeno 23.03.2016. u Akademska četvrt

Splitsko sveučilište, prvo u Hrvatskoj, već od ljeta kreće s novim oblikom stručne prakse za studente kojemu je cilj ono što u brojnim reformama pokušavamo godinama: povezati obrazovanje i gospodarstvo.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se