Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Hoće li se zbog reforme školstva isprazniti 'prirodni' fakulteti?

Objavljeno 29.03.2016. u Akademska četvrt

'Moja je procjena da će veći broj učenika ići linijom manjeg otpora i izabrati lakše društveno humanističke module i da će se zbog toga još dodatno smanjiti interes za fakultete iz STEM područja...'

Prvi u Hrvatskoj: Sveučilište u Osijeku pokreće studij Kreativne terapije

Objavljeno 24.03.2016. u Akademska četvrt

Krajem siječnja prihvaćen je ustroj novog poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija Kreativne terapijena Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a široj je javnosti predstavljen tijekom 9. međunarodnog festivala kazališnih akademija Dioniz koji se održavao od 14. - 20. ožujka u Osijeku i Đakovu.

Kako elitni fakulteti biraju i ocjenjuju kandidate: studentica 'raskrinkala' Yale

Objavljeno 23.03.2016. u Akademska četvrt

Jeste li se ikada zapitali o čemu razgovaraju članovi komisije na prestižnim fakultetima kad pregledavaju prijave potencijalnih studenata? Što mislite da vam pomaže prilikom upisa na te iste fakultete?

Splitski studenti uskoro na praksi u HNK-u, Hajduku, Ericssonu...

Objavljeno 23.03.2016. u Akademska četvrt

Splitsko sveučilište, prvo u Hrvatskoj, već od ljeta kreće s novim oblikom stručne prakse za studente kojemu je cilj ono što u brojnim reformama pokušavamo godinama: povezati obrazovanje i gospodarstvo.

'Još ti nije dosadilo gledati karte': Zašto se rugate studentima geografije?

Objavljeno 16.03.2016. u Akademska četvrt

'Volim svoj studij, volim studirati geografiju, ali ljudi mi se konstantno rugaju i govore da uvijek moram bojati unutar linija...'

Akademska solidarnost: Borit ćemo se protiv integracije Filozofskog fakulteta s KBF-om

Objavljeno 15.03.2016. u Akademska četvrt

Prošle godine pisali smo o protestu studenata protiv povlaštenog upisa studenata Katoličko-bogoslovnog fakulteta na studijske programe Filozofskog fakulteta, a danas se čitava priča o integraciji ova dva fakulteta aktualizirala.

Uspješna mladež ide na fakultet: Zašto je studiranje tako važno našim roditeljima?

Objavljeno 15.03.2016. u Akademska četvrt

Ovo je pitanje koje si često postavljaju mladi koji su zainteresirani za praktično djelovanje, pokretanje vlastitog posla ili probijanje vlastitog puta karijere, uglavnom za sve one stvari za koje nam fakultet nije presudan.

Prosjek, a ne strast: Fakultet nije mjesto za one koji vole učiti

Objavljeno 10.03.2016. u Akademska četvrt

Dogodi li vam se ikada da tijekom ispitnih rokova padnete u katatoniju i neku vrstu ravnodušnosti? Kroz ispite prolazite potpuno mirni i polusvijesni, ne živcirate se, ali niti ulažete neke veće napore u učenje, jednostavno mehanički i bez puno drame odrađujete to što ste si zacrtali?

Na Dan žena splitska Ekonomija dobila prvu dekanicu u povijesti

Objavljeno 09.03.2016. u Akademska četvrt

Ekonomski fakultet je na Dan žena dobio prvu dekanicu u svojoj 41-godišnjoj povijesti, a na tu dužnost, sa 70 posto glasova članova Fakultetskog vijeća, izabrana je prof. dr. Maja Fredotović.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se