Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

9 problema koje možeš očekivati prilikom 'prebacivanja' na drugi fakultet

Objavljeno 08.03.2016. u Akademska četvrt

Odluka prebacivanja s fakulteta na fakultet nikada nije laka, a pogotovo na sredini tvog studentskog puta...Ovo će vjerojatno biti najteža odluka, ali ako se osjećaš nezadovoljno na svom trenutnom studiju, također i najbolja koju ćeš ikada donijeti.

Nije to za žene: istraživanje pokazalo koga studenti radije slušaju u predavaonicama

Objavljeno 08.03.2016. u Akademska četvrt

Zatvorite oči i zamislite omiljenog profesora. Koje vam riječi prve padaju na pamet? Mudar ili smiješan? Zabavan ili brižan? Organiziran ili strastven? Strog, ali pravičan?

Studenti socijalnog rada o hajci na njihovu struku: 'Nismo otimači djece ni razaratelji obitelji'

Objavljeno 07.03.2016. u Akademska četvrt

Već danima stupce novina puni slučaj obitelji Božić iz Maslenice kraj Zadra kojima Centar za socijalnu skrb Zadar pokušava oduzeti djecu zbog njihove navodne zapuštenosti, alkohola i nedostatka 'odgojno-obrazovne stimulacije'.

Kroatisti i komparatisti o novom popisu lektire: 'Ovo je prilagođavanje pubertetskom senziblitetu'

Objavljeno 07.03.2016. u Akademska četvrt

U inače uspavanoj obrazovnoj zajednici Kurikularna reforma 'detonirala je bombu'.

Tuga u indeksu: 7 iznenađujućih stvari koje ti kvare ocjene

Objavljeno 03.03.2016. u Akademska četvrt

Iako loše ocjene nisu kraj svijeta, ako su neprestano loše i ne zadovoljavaju tvoja očekivanja, moraš se zapitati kako to da ne možeš doći do boljeg prosjeka.

Trebaju li studenti sudjelovati u osmišljavanju kolegija i studijskih programa?

Objavljeno 03.03.2016. u Akademska četvrt

Na Bryn Mawr koledžu u Pennsylvaniji na predavanjima ne sudjeluju samo studenti i predavači nego i 'studentski konzultanti' koji su u predavaonicama kako bi promatrali i ocijenili koncept kolegija i uspješnost izvedbe svakog predavača.

Reakcije studenata na Pravilnik: tko će predavati filozofiju u školama?

Objavljeno 02.03.2016. u Akademska četvrt

Davno je Aristotel rekao kako su 'korijeni učenja gorki', a danas bi se svi profesori filozofije mogli zapitati: 'Ako se ti korijeni nalaze u Pravilniku o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i nastavnika kakvi će nam biti plodovi?'.

Sanacijsko vijeće prihvatlio korekciju cijena: domovi ipak jeftiniji?

Objavljeno 01.02.2016. u Akademska četvrt

Predstavnici Studentskog zbora i domskih odbora odradili su nekoliko zajedničkih sastanaka s predstavnicima Studentskog centra: sanacijskim upraviteljem Pejom Pavlovićem, savjetnikom sanacijskog upravitelja Mijom Marićem, pomoćnicom ravnatelja za smještaj Ružicom Rajšić i pomoćnicom ravnatelja za financijske poslove Željkom Pranjić.

'Nema tu kruha': trebaš li se sramiti svog studija?

Objavljeno 22.01.2016. u Akademska četvrt

Svi smo ponosni kad upišemo fakultet, no ubrzo se susrećemo s nerazumijevanjem pa i posramljivanjem zbog nekih svojih odluka. Ako te nije vodila ideja primijenjivosti i isplativnosti na tržištu, često ćeš se susresti s osudom javnosti...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se