Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Studij japanologije u Puli pun pogodak!

Objavljeno 01.08.2019. u Akademska četvrt

Jedinstveni studij japanologije na Sveučilištu Jurja Dobrile broji 90-ak studenata, a nakon ljetnih upisa bogatiju su za 31 kolegu brucoša, što na jednopredmetnom studiju, što u dvopredmetnoj kombinaciji.

Nakon Zagreba, novi Fakultet dentalne medicine i u Rijeci!

Objavljeno 30.07.2019. u Akademska četvrt

Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci dano je zeleno svjetlo za osnivanje Fakulteta dentalne medicine i stvoreni temelji za razvojni iskorak riječkog biomedicinskog područja.

Slobodna mjesta za jesenski rok: Gdje je ostalo najviše, a gdje najmanje mjesta za maturante?

Objavljeno 29.07.2019. u Akademska četvrt

Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta, nakon upisa u ljetnom roku, objavljeno je da je za jesenski rok ostalo još 6 644 slobodnih mjesta na sveučilištima diljem Hrvatske.

Agencija za znanost i obrazovanje utvrdila niz nepravilnosti na Ekonomskom fakultetu

Objavljeno 25.07.2019. u Akademska četvrt

U postupku reakreditacije zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Agencija za znanost i obrazovanje objavila je izvješće u kojem upozoravaju na neke sporne stvari koje su utvrdili na tom fakultetu.

Na Sveučilištu u Rijeci ostalo još 1.130 mjesta za jesen: 'Zbog lošijih rezultata državne mature i demografskih razloga ovakav upisni rezultat je očekivan'

Objavljeno 23.07.2019. u Akademska četvrt

Sveučilište u Rijeci popunilo je 68 posto planirane upisne kvote, a iako se na prvu čini da se radi o nešto lošijem upisnom rezultatu, prorektorica za osiguravanje i unapređenje kvalitete Marta Žuvić za Novi list ističe da je riječ o očekivanom upisnom rezultatu.

Među brucošima novi trendovi: Ove godine više vojnika i slikara, dok su pravne stolice ostale prazne

Objavljeno 22.07.2019. u Akademska četvrt

Na hrvatska sveučilišta u prvom upisnom roku upisalo se 24.048 od ovogodišnjih 33.257 pristupnika državne mature. Za jesenski rok ostalo je čak 6644 slobodnih mjesta, što je svojevrsni presedan, piše Večernji list.

I dalje traje spor oko Hrvatskih studija: Novi programi, novi zaposlenici, a reakreditacija na čekanju

Objavljeno 19.07.2019. u Akademska četvrt

Prema potvrdi Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatski studiji još uvijek nisu riješili svoj status, iako će ovog ljeta upisivati nove studente. S obzirom na to da kao sveučilišni odjel ne smiju pokrivati sedam znanstvenih područja, već samo jedno, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbila je lani potpisati pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i vratila je "na ponovno razmatranje", piše Novi list.

Kako je slovenskom studentu Erasmus pomogao u Hrvatskoj

Objavljeno 17.07.2019. u Akademska četvrt

Denis Turk, student treće godine politologije na Fakultetu za družbene vede u Ljubljani, prošle godine prilikom prijavljivanja na Erasmus odlučio se upravo za Hrvatsku. Osim što mu je to pomoglo pri učenju jezika i upoznavanja nove države, zbog studentske razmjene vrata su mu se poprilično brzo otvorila – u samoj slovenskoj ambasadi u Zagrebu.

Boris Jokić komentirao rezultate matura: 'To je rezultat obrazovne politike koja se sustavno zanemaruje'

Objavljeno 12.07.2019. u Akademska četvrt

Boris Jokić, bivši voditelj Ekspertne radne skupine i voditelj Kurikularne reforme, na gostovanju emisije N1 u četvrtak komentirao je kako ga loši rezultati matura nisu začudili, a uzrok takvih rezultata vidi u dvije stvari.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se