Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studij japanologije u Puli pun pogodak!

MojFaks | Akademska četvrt, 01.08.2019.Studij japanologije u Puli pun pogodak!

Jedinstveni studij japanologije na Sveučilištu Jurja Dobrile broji 90-ak studenata, a nakon ljetnih upisa bogatiju su za 31 kolegu brucoša, što na jednopredmetnom studiju, što u dvopredmetnoj kombinaciji.

Japanologija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, jedinstven je studijski smjer u Hrvatskoj i relativno mlad (postoji četiri godine). Sudeći po ovogodišnjim brucošima, interes za ovaj vrlo zahtjevan studij je velik.

Za studente japanologije veliki je izazov proučavanje i usvajanje daleke, nepoznate kulture i posve drugačijeg jezika, ali su i veliki benefiti u budućnosti čega su studenti svjesni.

Kako piše Glas Istre, znanje japanskog je prava rijetkost i sigurna ulaznica na tržište rada. Japan je gospodarski div, sve prisutniji i sa sve više interesa na europskom kontinentu.

Foto: Pexels

Uskoro moguće i zvanje magistra japanologije


Odsjek za azijske studije na Sveučilištu Jurja Dobrile pokazao se kao pravi pogodak, a uz japanski nude i mogućnost učenja kineskog i korejskog jezika kao izbornog, a u planu je i otvaranje studija kineskog i korejskog kao i pokretanje diplomskog studija, piše Glas Istre.

Predsjednica Odsjeka za azijske studije, prof. dr. sc. Irena Srdanović. za Glas Istre poručuje kako dopusnicu Ministarstva i Agencije za znanost očekuju već ove jeseni, pa će studenti moći nastaviti obrazovanje do zvanja magistra japanologije.

...Prvi studij japanskog jezika: studirajte egzotični jezik u antičkome gradu Puli...


Na diplomskom studiju u Puli, osim svojih studenata, očekuju i one koji su učili japanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje se izvodi kao neakreditirani program uz druge preddiplomske studije. Također, ovaj diplomski studij biće interesantan studentima koji su završili preddiplomski studij japanskog jezika na sveučilištima u Ljubljani, Veneciji i Beogradu, piše Glas Istre.

Ove godine su studenti Kristina Brana i Erik Miletti  iz prve generacije studenata obranili završne radove, a do početka nastave završni rad obranit će još nekoliko studenata prve generacije. Najbolji pulski studenti, njih čak petnaestak, trenutno su u Japanu i u Europi na razmjeni, a iz Japana u Pulu stižu njihovi studenti i lektori koji će pomagati u nastavi.

A.Z.
Izvor: Glas Istre
Foto: Pexels


japanologijadiplomski studijSveučilišta Jurja Dobrile u PuliFilozofski fakultetKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se