Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Svi na predavanja – unatoč štrajku: Ovaj veliki zagrebački fakultet objavio da će nastave sutra biti!

MojFaks | Akademska četvrt, 23.10.2019.Svi na predavanja – unatoč štrajku: Ovaj veliki zagrebački fakultet objavio da će nastave sutra biti!

Sutra će se fakulteti pridružiti štrajku prosvjetnih radnika u svojoj borbi za povećanjem plaće. S obzirom da je na svakom fakultetu zadaća organiziranja štrajka, situacija je konfuzna – pogotovo za student koji još uvijek ne znaju trebaju li sutra doći na predavanja ili ne.

Upravo zbog ove neizvjesnosti I činjenice das u dosad većinu informacija prikupljali iz medija, a ne obavijesti matičnih institucija, upiti studenata brojni su. Ponukani pitanjima svojih studenata, oglasili su se sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta na službenoj Facebook stranici Studentskog zbora ovog fakulteta na kojoj su prenijeli odgovor prodekana za nastavno i nenastavno osoblje, prof.dr.sc. O. Kesara.

...Kaos na fakultetima: U četvrtak se štrajka, a studenti nemaju pojma što im je činiti...


"Ovim putem dostavljamo stav Uprave Fakulteta vezan uz štrajk. S obzirom da se poziv Sindikata na štrajk odnosi uglavnom na nenastavno odnosno administrativno, pomoćno i tehničko osoblje, nastava će se održavati redovno prema Satnici objavljenoj na web stranicama Fakulteta. Isto tako, Uprava Fakulteta će, ako bude bilo potrebe za time, uložiti dodatan napor kako bi se osiguralo da sve stručne službe Fakulteta funkcioniraju prema uobičajenoj dinamici i opsegu poslova”, stoji u objavi na stranici Studentski zbor EFZG.

Nemoguće se ne zapitati na koji će se način osigurati nesmetano održavanje predavanja, ako se, primjerice, a kako je to spomenuto jutros na sastanku zaposlenika FFZG-a, na poslu ne pojave domari koji otključavaju fakultet, čistačice koje čiste prostorije ili zaposlenici tehničkih i informatičkih službi koji osiguravaju rad omega i sličnih sustava elektroničkog komuniciranja.

L.B./foto: efzg.unizg.hr


Ekonomski fakultetštrajknastavaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se