Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tabu tema o kojoj se ne govori: Znate li koliko se često studenti 'spetljaju' s profesorima?

MojFaks | Akademska četvrt, 29.12.2016.Tabu tema o kojoj se ne govori: Znate li koliko se često studenti 'spetljaju' s profesorima?

Sigurno mislite da se ljubav ili požuda između studenata i profesora događaju samo na filmskome platnu, ali statistika pokazuje drugačije.

Portal CollegeStats.org proveo je istraživanje o ovoj škakljivoj temi, a rezultati će vas možda iznenaditi. Iako se radi o neetičnom i nekorektnom ponašanju, činjenica je da "amorove strelice" pogađaju svakoga, bez obzira na mjesto i vrijeme radnje.

Tako se može roditi simpatija i između profesora/ica i studenata/tica, a ponekad ova simpatija preraste i u nešto više. Ovo je problematično i u kontekstu objektivnosti koja prije svega mora voditi svakog profesora prilikom ocjenjivanja studenata, a što je nemoguće kad smo s nekime u emocionalnom odnosu.

Iako se "petljanje" studenata s profesorima najčešće tumači kao manipuliranje ili oportunizam (radi bolje ocjene i sl.), činjenica je da se ponekad iz veze studenata i profesora izrodi i ljubav. O ovom scenariju svjedoči i priča američkog profesora, povjesničara Tonyja Judta, koji je oženio studenticu u koju se zaljubio.

Bilo kako bilo, istraživanje spomenutog portala dovelo je do sljedećih rezultata:


- više od polovine (52,57%) studenata uključenih u ispitivanje priznalo je da je barem jednom maštalo o nekom svom profesoru/ici, ali je tek jedan od četiri ispitanika (25,36%) priznao da bi poduzeo/la nešto po tom pitanju kad bi znao/la da nitko nikada neće saznati

- velike su šanse da je barem jedan vaš/a kolega/ica imao/la aferu s profesorom/icom ili asistentom/icom jer je čak 14,04% ispitanika priznalo da su se našli u toj situaciji

- otprilike 1 od 5 afera (19,6%) dogodila se između studenata i profesora "prirodnjačkih" usmjerenja.

L.B./izvor: CollegeStats.org
foto: Pixabay


veza studenata s profesorimaetikaneetično ponašanjeemocijestudiranjezabranjena ljubavKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se