Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tata studentice s FFZG-a uzvraća udarac: 'Saborske zastupnike plaćaju roditelji studenata koje ste najprimitivnije izvrijeđali'

MojFaks | Akademska četvrt, 26.09.2016.Tata studentice s FFZG-a uzvraća udarac: 'Saborske zastupnike plaćaju roditelji studenata koje ste najprimitivnije izvrijeđali'

Javnost je ostala zgrožena nad Facebook statusom saborskog zastupnika Željka Glasnovića u kojem poziva na 'pendrečenje' i napad na studente Filozofskog fakulteta suzavcem.

Osim toga, on studente naziva "manjinskom bandom boljševičkih sotonista", ali mu zato tata uspješne studentice nije ostao dužan.

"Razmažena derišta recikliranih komunista", "kvazi intelektualci", "skojevke neobrijanih nogu" i drugo samo su neki od epiteta kojima zastupnik Glasnović opisuje studente i studentice Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su ustali protiv dekana Vlatka Previšića.

Ovakve uvrede na jednom mjestu studenti rijetko kada mogu čuti, a osobito se to ne očekuje od saborskog zastupnika čiji je posao zastupati sve hrvatske građane pa čak i studente.

Čini se da je to zastupnik Glasnović zaboravio, ali srećom tu je Dražen Breglec, tata studentice s FFZG-a, prošlogodišnje dobitnice Rektorove nagrade, koji je napisao dug status u kojem se obraća direktno Glasnoviću. Glasnovićev status  naziva "anticivilizacijskim istupom" te naglašava da je to što je napisao školski primjer mržnje. Njegovu objavu možete, ako baš želite, pročitati ovdje.

"Tko ste vi, Željko Glasnoviću? Ratni veteran, general, patriot, borac za pravdu i za Hrvatsku, 'živuća legenda', kako vas opisuju vaši suborci iz Hercegovine ili nešto sasvim suprotno; ksenofob i totalitarist, mrzitelj mladeži svog naroda i svih onih koji ne misle poput vas?", pitao je Breglec, a njegov poduži status podržalo je 378 osoba te ga podijelilo na svojim profilima.U objavi ovog tate sigurno su se pronašli brojni roditelji studenata, a jedno je sigurno – zastupnik Glasnović je ovoga puta izabrao totalno krivu bitku i zamijenio demokraciju s totalitarizmom.

I dok se s ovakvim ispadima moraju obračunavati roditelji studenata, sramotno je što je dekan FFZG-a, Vlatko Previšić, odbio komentirati ovaj verbalni izgred umirovljenog generala Glasnovića.

Naime, na jučerašnja pitanja novinara Nove TV odgovorio je: "Ajoj. Samo sam vidio status. Ja se političkim prepucavanjima s bilo koje strane neću baviti. Politike nema na fakultetu i neće je biti, ne treba je biti. Ja se svakako neću time baviti."

Ivana Petrić
foto: Facebook@Plenum FFZG-a


Dražen BreglecŽeljko GlasnovićFilozofski fakultet u ZagrebuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se