Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Top 10 besplatnih aplikacija koje svaki student treba preuzeti na svoj mobitel

MojFaks | Akademska četvrt, 17.05.2019.Top 10 besplatnih aplikacija koje svaki student treba preuzeti na svoj mobitel

Mobiteli su postali jedni od glavnih informacijskih izvora današnjice. Gotovo svi studenti posjeduju jedan, stoga niti ne čudi da je mobilnih aplikacija namijenjenih studentima sve više i više. Aplikacija koja riješava matematičke zadatke, aplikacija koja umjesto nas misli na ispitne rokove, aplikacija koja bilježi naše izostanke...Nema čega nema. Svakom studentu život može postati lakši i brži uz ovih top 10 aplikacija za mobitel koje, osim što su od velike pomoći, su i potpuno besplatne.

Teško je sastaviti listu od samo 10 najboljih besplatnih aplikacija za studente, ali mi smo nekako uspjeli izdvojiti one koje bi baš svatko trebao imati na svom mobitelu. Zašto? Provjerite sami.


Izvor: Pixabay

  1. Todoist: Aplikacija koja studentima uvelike olakšava organizaciju. Uz ovu aplikaciju više nikada nećete zaboraviti na onaj važni sastanak ili na bakin rođendan. Todoist služi kao pravi mali dnevni kalendar u kojem su uredno raspoređeni svi podsjetnici na obeveze kroz dan. Aplikaciju je do sada preuzelo više od 10 milijuna korisnika i ima prosječnu ocjenu 4.5


  2. Photomath: Ako vam matematički zadaci nisu jača strana, u pomoć uskače aplikacija Photomath čiji je cilj riješiti matematičke zadatke umjesto vas. Zadatak je potrebno skenirati, a aplikacija ga riješi gotovo u sekundi i još prazradi korak po korak način na koji je došla do rezultata. Fora, zar ne? Uz ovu aplikaciju više nema izgovora za preskakanje domaće zadaće iz matematike, a može poslužiti i kao koristan edukativni program. Aplikacija bilježi više od 50 milijuna preuzimanja i prosječnu ocjenu 4.7.


  3. Duolingo: Oduvijek si htio naučiti španjolski, ali su ti tečajevi preskupi a na tvom faksu se španjolski baš i ne može učiti? Ili bi ipak htio naučiti valirijski jezik iz Igre Prijestolja? Nema problema jer s aplikacijom Duolingo to postaje moguće. Aplikacija omogućava da kroz kratke zadatke te vježbe slušanja i govora bolje savladaš jezik koji već godinama priželjkuješ naučiti. Aplikacija je preuzeta više od 100 milijuna puta i ima prosječnu ocjenu 4.7.


  1. Izostanci: Nisi siguran koliko si puta već izostao s onog predmeta kojeg drži strogi profesor, a baš ti se ide na kavu? Uz aplikaciju Izostanci praćenje fakultetskih nedolazaka postaje lakše i sigurnije. Jednostavno upišeš datum svog izostanka i on ostaje zapisan sve dok ga korisnik ne odluči obrisati. Aplikacija je preuzeta preko tisuću puta i ima prosječnu ocjenu 4.9.


  1. Money Manager: Upravljati financijama jedna je od najtežih životnih zadaća, posebice kad si student. Aplikacija Money Manager stvorena je kako bi vodila evidenciju o dnevnim troškovima. Uz ovu aplikaciju u svakom trenutku možeš vidjeti koliko si novaca do sada potrošio i koliko ga je preostalo. Svaki put kada nešto kupiš možeš zabilježiti i zapisati koliko si novaca potrošio prilikom te kupovine. Aplikacija je preuzeta više od milijun puta i ima prosječnu ocjenu 4.8.


Izvor: Pixabay

  1. Wattpad: Za sve ljubitelje dobrih priča, Wattpad je aplikacija kao stvorena za čitalačke potrebe. Ova aplikacija nudi mogućnost korisnicima da uploadaju vlastite priče, bilo istinite ili izmišljenje, i da ih podijele s ostatkom svijeta ili da pročitaju priče drugih ljudi. Ova aplikacija preuzeta je više od 100 milijuna puta i ima prosječnu ocjenu 4.6.

Forest: Stay Focused: Ova aplikacija pomaže studentima riješiti se ovisnosti o mobitelima, a prvenstveno o društvenim mrežama. Studenti koji preuzmu ovu aplikaciju trebaju posaditi sjeme koje s vremenom izraste u drvo. Ukoliko korisnik izađe iz aplikacije da bi samo na sekundu "škicuo" Facebook drvo će se osušiti i umrijeti. Ova aplikacija pomogla je mnogim studentima zadržati fokus na učenju i smanjiti ulazak na društvene mreže. Preuzeta je više od pet milijuna puta i ima prosječnu ocjenu 4.4.


  1. Student Health App: Mnogi studenti još uvijek ne znaju kako pružiti prvu pomoć, a mnogi se prilikom i najmanje naznake pojedinog zdravstvenog problema još uvijek oslanjaju isključivo na Google. Student Health apliakacija sadržava sve informacije o zdravlju na jednom mjestu. Kroz ovu aplikaciju možeš saznati kako se što prije riješiti upale grla ili kako jednom zauvijek riješiti probem s prištićima. Pruža i mnoge savjete o mentalnom zdravlju, zdravoj prehrani i korištenju lijekova. Preuzeta je više od tisuću puta i ima prosječnu ocjenu 4.3.Izvor: Pixabay

Student Manager: Uz ovu aplikaciju ne samo da možeš pratiti datume ispita, već možeš i zapisati gdje se održavaju, u koji sat i u kojoj učionici. Također, korisnicima je omogućeno i da vode bilješke, zapišu svoj raspored sati i organiziraju podsjetnike. Preuzeta je više od tisuću puta i ima prosječnu ocjenu 4.7.  1. Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint: Studenti od sada Microsoft paket mogu koristiti i na mobitelu. Ova aplikacija omogućava otvaranje raznih .docx, .pptx i .xlsx dokumenata, što super dođe prilikom učenja ili praćenja važnih fakultetskih obavijesti. Otvara se i mogućnost pisanja zadaća ili pravljenja prezentacija putem mobitela. Studenti više ne moraju gubiti vrijeme na paljenje laptopa ili računala. Aplikacije su preuzete više od 500 milijuna puta pojedinačno i bilježe prosječnu ocjenu 4.5.


...Upoznajte 'NutriMenzu': Zagrebački studenti osmislili aplikaciju uz koju ćete lakše paziti na kilograme...


....Više ne morate brinuti zbog poreza: Studenti napravili aplikaciju koja provjerava koliko ste zaradili preko SC-a...
Andrea Guša
Foto: Pixabay


studentiaplikacijamobiteliKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se