Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

LAGALI SU: Studenti 2 tjedna bez tople vode, a onda je nakon par poziva problem navodno riješen

MojFaks | Akademska četvrt, 06.11.2019.LAGALI SU: Studenti 2 tjedna bez tople vode, a onda je nakon par poziva problem navodno riješen

Već dva tjedna stanari studentskog doma 'Cvjetno naselje' žale se na problem s toplom vodom. Točnije - nepostojanje iste. Od strane uprave papagajski odgovor - 'rješavamo problem'. Koji problem? Tko je za njega odgovoran? Ne zna se...

Krajem prošloga mjeseca Domski odbor SD-a 'Cvjetno naselje' u Facebook grupi stanara objavio je anketu u kojoj su se stanari mogli požaliti gdje točno nemaju tople vode. Rezultati su pokazali da više od stotinu studenata ima problem s toplom vodom.

foto: Shutterstock

Predstavnici Domskog odbora razgovarali su s Upravom doma više puta i nije im rečeno o kakvom točno problemu je riječ ni u kojem roku se ovu situaciju planira riješiti. Jedinu informaciju koju su im pružili, a koju su članovi Odbora prenijeli dalje stanarima, jest ta da je problem u gradskoj toplani.

Alarmantna situacija - nema grijanja, a tople vode ima samo u poslijepodnevnim satima


S obzirom na to da se situacija nije poboljšala ni posljednjih dana, studenti su sve nezadovoljniji te prijete neplaćanjem stanarine. Jedan od studenata pozvao se na domski Pravilnik u kojemu piše da studentima mora biti "dostupna topla voda, hladna voda i električna energija" te je pozvao studente da ne plate puni iznos stanarine.


Foto @ekipa s CVJETNOG

"Stanje s vodom i s grijanjem u domu je alarmantno. Grijanja uopće nema kod mene u sobi, a topla voda dolazi samo u kasnim prijepodnevnim satima i nestaje već oko 18 ili 19 sati. Prijavljivao sam kvar nekoliko puta kao i većina drugih sustanara doma, ali uvijek je isti odgovor - problem je do toplane, nije do nas. Izgleda mi kao da ne razumiju da nas ta informacija ne zanima. Mi plaćamo 475 kuna mjesečno Studentskom centru, a ne toplani. Od koga i kako oni dobivaju toplu vodu, to me nimalo ne zanima", za MojFaks govori nezadovoljni student Matija te dodaje kako ne planira platiti puni iznos stanarine. Nada se da će ga u tome podržati i ostali studenti.

U HEP Toplinarstvu tvrde: Nismo zaprimili dojavu o kvaru


S upitom o kakvom je točno problemu riječ i kada će biti riješen obratili smo se upravitelju doma Damiru Mikuliću i sanacijskom upravitelju Studentskog centra u Zagrebu, Mirku Bošnjaku. Nakon što nas je Mikulić, sasvim očekivano i rutinski preusmjerio Bošnjaku, stigao je i službeni odgovor koji to zapravo uopće nije. U njemu samo stoji da "službe Studentskog centra u Zagrebu rade na otklanjanju problema." Poluinformacija je to koja među studentima kola već više od dva tjedna.

U pokušaju da dođemo do konkretnijih informacija, a potaknuti informacijama koje iznosi Studentski odbor SD-a Cvjetno naselje da se radi o problemu koji svoje izvorište ima u zagrebačkoj toplani, kontaktirali smo i glasnogovornicu HEP Toplinarstva d.o.o. , Silviju Barić koja je izjavila da nije sigurna je li netko iz Uprave SD-a Cvjetno naselje ili pak Ureda sanacijskog upravitelja zagrebačkog SC-a prijavio problem s toplom vodom u spomenutom domu. Nakon temeljite provjere u bazi pritužbi, povratno nam se javila i rekla da niti spomenuti upravitelj doma Mikulić, a niti sanacijski upravitelj Bošnjak nisu slali pritužbe prema njima.

"Pogledali smo naše pritužbe i nemamo ni jednu pritužbu iz Studentskog centra 'Cvjetno'. Ugovor o opskrbi toplinskom energijom ne obuhvaća održavanje unutarnjih instalacija, što uključuje instalaciju vezanu za potrošnju tople vode. HEP toplinarstva će napraviti provjeru vezanu za distribucijsku mrežu, da slučajno nije tu neki problem", poručila je Barić.

Nakon što su na terenu provjerili situaciju, glasnogovornica nas je obavijestila kako toplana nema nikakvih poteškoća na tom području.

U međuvremenu je iz Domskog odbora SD-a Cvjetno naselje stigla obavijest da je problem navodno saniran, kako tvrde iz Uprave. Unatoč vijesti da je poteškoćama kraj, apeliraju da im se studenti jave ukoliko tople vode ne bude i dalje.

Mi ćemo i dalje pratiti razvoj događanja, a hoće li se doznati pravi uzrok problema koji je studente doveo do ruba strpljenja i razumijevanja - tek ćemo doznati. Jer jedno je sigurno - nije bio u toplani.

Anja Zulić
foto: Shutterstock


Studenstski dom Cvjetnostudentitopla vodaproblem s vodomKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se