Zaklada nogometnog kluba Dinamo pomaže studentima sportašima

Zaklada GNK Dinamo pod nazivom „Nema predaje“ i ove godine nastavlja svoj projekt stipendiranja učenika i studenata. Tako će u ovoj školskoj i akademskoj godini financijski podržati 15 učenika i studenata kao znak potpore njihovom školovanju i sportskom putu.

Ambasadori projekta stipendija su igrači prve momčadi Dinama Arijan Ademi i Josip Mišić. Osim što nagrađuju trud, zalaganje, uspješnost i dobre školske i sportske rezultate, kroz dodatne dvije kategorije pružit će podršku učenicima i studentima sportašima s invaliditetom te učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji. Iznos jedne mjesečne stipendije po učeniku/studentu iznosit će 160,00 eura, a stipendije se dodjeljuju za ukupno 10 mjeseci.

„Upravo je jedan od glavnih ciljeva zaklade pružati podršku talentiranim sportašicama i sportašima, ali i integracija osoba s invaliditetom u društvo te pomaganje na načelu socijalne solidarnosti. Želimo promovirati jednakost za sve. Ove godine naš projekt stipendija naziva Nema predaje obuhvaća sva tri područja rada zaklade. Želimo ujedno i motivirati sve mlade ljude da im upravo te djevojke i mladići koji će ove godine postati stipendisti Zaklade Nema predaje budu uzor i primjer na putu kroz život“, stoji na web stranici zaklade.

Pravila natječaja

Natječaj je otvoren od 04. listopada 2023. do 16. listopada 2023. u 23:59 sati, a prijave se dostavljaju obavezno preporučenom poštom na adresu Zaklade u Zagrebu. Mogu se prijaviti svi učenici završnih razreda srednjih škola i studenti koji zadovoljavaju opće i posebne uvjete. Za sve učenike i studente koji se prijavljuju obavezno je članstvo u GNK Dinamo.

Kandidati se mogu prijaviti u tri kategorije (A, B, C) i pet potkategorija (A1, A2, B, C1, C2).

A) Stipendije za učenike završnih razreda/studente sportaše (ukupno 6 stipendija):
A.1) Učenici završnih razreda sportaši (3 stipendije)
A.2) Studenti sportaši (3 stipendije)

B) Stipendije za učenike završnih razreda/studente sportaše s invaliditetom (3 stipendije)

C) Stipendije za učenike završnih razreda/studente po socijalnom kriteriju (ukupno 6 stipendija):
C.1) Učenici završnih razreda iz socijalno ugroženih obitelji (3 stipendije)
C.2) Studenti iz socijalno ugroženih obitelji (3 stipendije)

Više informacija možete saznati na linku.

stipendija Dinamo Nema predaje natječaj Arijan Ademi Josip Mišić

Još vijesti