Red za menzu na Savi

Gužvama i dugim redovima ispred zagrebačkih menzi nema kraja, a rješenje ovog problema još uvijek nije ni na vidiku.

Podsjetimo, studenti ove akademske godine zaista nemaju sreće jer satima čekaju u redu kako bi dobili svoj obrok, a ni sami ne znaju razlog zbog kojeg dolazi do ovog problema.

Očito da ne zna nitko, s obzirom na to da se isti problem pojavljivao i proljetos kada je uveden novi sustav naplate uz aplikaciju Weapay. Iako bi to trebalo olakšati i ubrzati proces u svim zagrebačkim menzama, događa li se upravo ono suprotno? U pokušaju dolaska do odgovora, nekoliko smo puta kontaktirali ravnatelja Studentskog centra, Mirka Bošnjaka.

Ovog puta, nakon što su nam iz SRCA odgovorili kako ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti, iako je upravljanje i održavanje servera u njihovoj ingerenciji, ravnatelj Bošnjak tvrdi drugačije.

"Online način rada nije pogodan za rad ISSP blagajni"

Napominje da je on ukazivao na ovaj problem tijekom sastanaka na kojim se dogovarao novi i drugačiji sustav naplate, u realnom vremenu.

''Podsjetio bi da sam na nekoliko sastanaka na kojima sam bio prisutan u vezi nove aplikacije upozoravao da online način rada koji je propisalo Ministarstvo nije pogodan za rad ISSP blagajni zbog velikog broja elemenata koji moraju biti zadovoljeni da bi sustav radio, pri čemu neispravnost bilo kojeg dijela sustava rezultira nemogućnošću rada. Osim toga i online dohvat podatak sigurno usporava i rad aplikacije", kazao je Bošnjak za MojFaks.

Nadalje, kako tvrde iz zagrebačkog SC-a, njihova nadležnost ne proteže se na sami server koji podržava online način rada blagajni.

Njihov informatički tim može provjeriti ispravnost rada blagajne ili dostupnost interneta na blagajni, ali u njihovoj moći nije i problem rada aplikacije ili servera SRCA te porezne.

Iz zagrebačkog SC-a napominju da njihovi timovi pokušavaju iznaći rješenje problema, no zasad nisu uspjeli detektirati korelaciju između nekog specifičnog događaja ili radnih uvjeta s problemima koji se javljaju u sustavu.

Vjerujete li da je ovo moguće? [FOTO] Gužvama nema kraja: Ovo su fotke najduljih redova pred zagrebačkim menzama

Ogromne gužve i pad sustava za naplatu obilježili su sinoćnju večeru na Cvjetnom... [FOTO] Krahirao sustav na Cvjetnom: Menza radila do iza 22 sata, tete uzimale iksice, čekalo se dulje od sat vremena...

studentske prehrane menza gužve u menzama dugi redovi

Još vijesti