Ništa od plaže...

Što sve spakirati u kofer kada ideš na more? Koliko god velik bio, na kraju ipak moraš sjesti na njega da ga uspiješ zatvoriti. Iako istu majicu nosiš po tri dana kad si kod kuće, kad ideš na more na tjedan dana, spakirat ćeš deset majica. A tek gaćice… Njih nikad dovoljno. Kao da si beba koju roditelji odvikavaju od pelena pa stalno piški u gaćice.

Međutim, ti ipak nemaš niti jedan od ovih problema.

Jer ovo ljeto ne ideš na more.

Da, tužno je, ali nisi sam. Ima nas još koji ćemo more vidjeti samo na Instagramu. Ali ne brini se, svejedno možeš imati najbolje ljeto ikad. Poslušaj naše savjete i zavidjet će ti svi tvoji kolege koji su otišli na more.

1. Uči

S obzirom na to da za tebe nema plaže, najbolje je ostati u klimatiziranom prostoru. Ovu priliku možeš iskoristiti da konačno usavršiš gradivo za onaj ispit koji si pao na prošla tri roka. Možda nećeš zadiviti sve svojim brončanim tenom, ali ih zato možeš impresionirati svojom inteligencijom. Da si otišao na more, sigurno ne bi učio na plaži. Ako se vraćaš kući preko ljeta, vjerojatno će ti onda mama i tata nabijati grižnju savjesti zato što gledaš seriju umjesto da učiš. Ali to će ti se više isplatiti od ležanja na plaži. Kad malo bolje razmisliš, more je ionako precijenjeno, zar ne?

Ne baš... Ali nemaš izbora.

2. Čitaj… Literaturu, naravno

Kad smo već kod razvijanja vlastitog intelekta, možeš ljeto iskoristiti za čitanje literature. Bilo da se radi o literaturi za diplomski koji te čeka iduće godine ili onoj za pisanje seminara, s time ne možeš pogriješiti. Osim toga, možeš početi raditi skripte prema literaturi. Kad krenu kolokviji, bit ćeš glavna faca na faksu. Svi će ti dugovati. Pripremi se na besplatnu kavu i pića. Obećajemo ti, živjet ćeš kao sultan.

3. Nađi posao

Vjerojatno nemaš obaveza na faksu do rujna, a ako i imaš, uskoro će biti gotove. To znači da imaš nešto više od mjesec dana koje možeš produktivno iskoristiti. Potraži posao s najboljom satnicom i nakon što odradiš cijelo ljeto, moći ćeš si priuštiti odlazak na more. Kad malo bolje razmisliš, to zapravo nije loša ideja. U rujnu nema turista pa neće biti ni gužve. Naravno, more će vjerojatno biti malo prehladno za kupanje, ali ništa nije idealno. Treba se čeličiti. Ako studiraš u Zagrebu, ionako si navikao na kupanje u hladnoj vodi.

4. Lažiraj slike

Preporučujemo ti da preko ljeta ne provjeravaš društvene mreže. Pogotovo ne Instagram jer bi mogao biti ljubomoran. Ako se ipak ne želiš odreći društvenih mreža, možeš lažirati slike i objaviti ih. Primjerice, slikaj se u dvorištu i fotošopiraj sliku tako da izgleda kao da si na Maldivima ili Bahamima. Izbor je na tebi. Ako pak nisi baš vješt u korištenju fotošopa, možeš spakirati kofer, uslikati ga i objaviti fotku.

Bez opisa, naravno. Pravi influenceri ne otkrivaju lokaciju dok se ne vrate kući, ne budi amater. Naravno, ti ćeš biti kod kuće cijelo vrijeme, ali to nitko ne mora znati.

Još vijesti