Pire krumpir, uz neočekivani sastojak!

Tijekom rokova, vjerojatno su vam grickalice najbolji prijatelji. Osim što nemate vremena za kuhanje, često je i odlazak u menzu preambiciozan plan.

Ako vam je ostala koja vrećica više čipsa od proteklih rokova, što mislite o pireu koji možete pripremiti u čajnoj kuhinji, sa samo par sastojaka koje sigurno možete „užicati“ od sustanara ili cimera, ako ih već sami nemate?

Novi viralni video na TikToku prikazuje recept za pire krumpir bez krumpira. Pitate se u čemu je „caka”? Možda u tome da za samo par minuta, umjesto da čekate da taj krumpir napokon omekša, a onda još i da vam se prestanu grčiti mišići nakon gnječenja, od vrećice čipsa dobijete ovaj svima dragi prilog, neizostavan uz mnoga jela.

Recept iskušan u ovom TikTok videu jednostavan je: iskoristite svoj omiljeni čips (slani) i vruću vodu, kako bi omekšao. Omjer je otprilike 80-90 grama čipsa na šalicu vode, no ovo svakako prilagodite svojim preferencijama.

Kad čips omekša, izgnječite ga žlicom. Kad dobijete konzistenciju koja podsjeća na pire krumpir, dodajte vrhnje i mlijeko u jednakom omjeru kako biste mu dodali masnoću i učinili ga kremastijim. I to je to!

 

@samthecookingguy My latest cooking hack that you need to try NOW - Mashed Potato Chips 🙂 #cooking #foryoupage #food #recipe #cookinghack #foryou #mashedpotatochips ♬ original sound - SAM THE COOKING GUY

 

Ovako pripremljeni pire krumpir možete oplemeniti dodacima po želji: peršinom, maslacem, muškatnim oraščićem, paprom…

Biste li iskušali ovaj recept?

pire krumpir čips tiktok Viralno Studentska prehrana Recepti

Još vijesti