Prečesto provjeravanje situacije može izazvati stres, tako da energiju radije usmjeri na učenje za ispite

U sustavu „Postani student“ danas su objavljenje orijentacijske rang-liste za upis na studijske programe, gdje svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje s obzirom na prijavljene studijske programe.

Rang-liste su dostupne na spomenutoj mrežnoj stranici unutar izbornika Moji rezultati/rezultati po prijavljenim studijskim programima. Ljestvica je podložna promjenama, a liste će se ažurirati svakog punog sata, stoji na studij.hr.

Maturanti i ostali kandidati koji upisuju fakultet od danas mogu pratiti privremeno bodovno stanje, a sve do objave konačnih rang-lista stanje se smatra privremenim. Podsjećamo da na službenoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje možete vidjeti listu prvih deset studija prema omjeru prvih izbora i kvote.

Državna matura je sve bliže, a na spomenutoj mrežnoj stranici objavljeni su svi važni datumi za one koji upisuju fakultet u 2023. godini, a vjerujemo i da pripreme teku punom parom. Pred vama je možda najduže ljeto, a do uživanja vas dijeli završni ispit iz obveznih i izbornih predmeta – u slučaju da su vam potrebni za upis na željeni studij.

 

matura 2023 orijentacijske rang-liste maturanti studijski programi bodovno stanje datumi

Još vijesti