Leteći taksi

Tvrtka za leteće taksije Joby Aviation i Dubai Road and Transport Authority složili su se pokrenuti uslugu zračnog taksija u Dubaiju, najnoviji u nizu ugovora za dovođenje električnih zračnih vozila (EAV) na Bliski istok.

Dok posao s Jobyem daje proizvođaču EAV-a ekskluzivna prava na upravljanje letećim taksijima u Dubaiju tijekom šest godina, postoje i drugi bliskoistočni pothvati za dovođenje drugih letećih vozila u regiju Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na primjer, Archer Aviation i Air Chateau International nedavno su potpisali memorandum o razumijevanju za privatnog zrakoplovnog operatera za kupnju EAV-ova koji će se koristiti u UAE. Taj ugovor zahtijeva da Archer proda 100 svojih letećih vozila u ugovoru vrijednom 500 milijuna dolara, prenosi IOT World Today.

Leteći taksiji uskoro iznad Dubaija

Ugovor, potpisan na Dubai Air Showu, uključivao je bespovratni depozit od milijun dolara s investicijskom grupom Acorn Capital kao partnerom u financijskim transakcijama. Osim američkih EAV programera koji rade u UAE, uključena je i kineska tvrtka letećih vozila.

EHang Holdings u Kini, jedini proizvođač EAV-a certificiran za operacije prijevoza putnika, potpisao je dugoročno strateško partnerstvo s Wings Logistics Hubom za uvođenje EHang-ovog autonomnog EAV-a u UAE.

Proizvođač EAV-a u Njemačkoj također je uključen u prodaju u regiji.

Proizvođač električnog mlažnjaka za okomito uzlijetanje i slijetanje (eVTOL) prodaje 10 svojih zračnih taksi zrakoplova tvrtki za prodaju na Bliskom istoku.

Leteće taksije kupuje i Saudijska Arabija

Lilium je nedavno objavio da ArcosJet DMCC kupuje 10 svojih električnih mlažnjaka i da će postati ekskluzivni zastupnik za svoje privatne mlažnjake u regiji. Još 100 električnih mlažnjaka Lilium planirano je za Saudijsku Arabiju.

Saudia, nacionalni zračni prijevoznik Saudijske Arabije, i Lilium potpisali su sporazum za Saudiju za razvoj i upravljanje eVTOL mrežom diljem Saudijske Arabije. To bi Saudiju učinilo prvim zračnim prijevoznikom u regiji koji je kupio 100 aviona Lilium s godišnjom podrškom.

Dok se električne letjelice razvijaju diljem svijeta, Bliski istok se pojavio kao vodeće područje na globalnoj razini za početni rast industrije napredne zračne mobilnosti.

Leteći taksiji Leteći automobili

Još vijesti