Netflix streaming servis

Tužne vijesti dolaze iz Netflixa za sve nas koji smo se dogovorili s prijateljima i uzeli Netflix obiteljski paket. Čini se kako je Netflix tome odlučio stati na kraj pa tako obiteljske pakete neće više moći dijeliti osobe koje ne žive u istom kućanstvu.

Obiteljski paketi su često omiljeni među ekipama prijatelja jer tada svaka osoba može plaćati nešto sitno, a istovremeno možemo gledati filmove i serije na četiri različita uređaja. Više od 100 milijuna kućanstava sudjeluje u ovakvom načinu plaćanja Netflixove pretplate. Kako piše Zimo, ovakav način potkopava njihovo poslovanje, s obzirom na veliku, ali i jako konkurenciju streaming servisa koja se pojavila u posljenje vrijeme.

Prvotno su najavili plaćeno dijeljenje, unutar kojeg bi različite osobe, s različitih lokacija, mogle dijeliti isti Netflix račun, ali uz veću mjesečnu naknadu koju plaćaju.

Netflix će blokirati sve „ilegalce”

Novi Netflix uvjeti ističu kako jedan račun mogu koristiti samo članovi kućanstva, odnosno oni koji žive na istoj adresi. Kako bi Netflix otkrio „ilegalce” koji ne žive na toj adresi, Zimo piše da će se koristiti IP adresom, identifikacijskim brojem uređaja, kao i podacima aktivnosti tog računa.

Na taj će ih način otkriti, a nakon toga slijedi blokiranje tog istog računa s kojeg se više neće moći pratiti Netflix i njegov sadržaj.

Kako izbjeći blokadu?

Kako ne bi došlo do blokade s njihove strane, potrebno je da se osobe, koje nisu vlasnici računa, barem jednom u mjesec dana prijave s te adrese na koju je prijavljen račun kako bi Netflix primijetio aktivnost u tom „kućanstvu”.

Ako i dođe do blokade, korisnik od Netflixa mora tražiti kod za gledanje koji će mu isto omogućiti tijekom idućih tjedan dana od njegova dobivanja.

izvor: zimo.dnevnik.hr

 

Još vijesti