Influencerica oduševljena Hrvatima

TikTok Influencerica i youtuberica Baraa Bolat, prije nekoliko dana, po prvi put je posjetila Lijepu Našu.

Prije puta mnogi su joj rekli da je Hrvatska islamofobična zemlja te da se Hrvati neprikladno ponašaju prema osobama koje nose Hidžab, koji i Baraa nosi.

Nije čudno da su ovu youtubericu upozorili na ovakva ponašanja, jer smo slučajevima mržnje i netolerancije svjedočili prije nekoliko mjeseci, kada smo i pisali o mladiću koji je vrijeđao i maltretirao vozače dostavnih platformi po rasnoj i nacionalnoj osnovi, ali Bolat tvrdi da je u Hrvatskoj imala samo pozitivna iskustva.

Na svom TikTok profilu objavila je snimke svojih putovanjate je navela da su Hrvati jedni od najljubaznijih naroda, što ju je iznenadilo s obzirom na to da je upozorena na islamofobične stavove Hrvata.

 

@bolatsofficial None of that alhamdulillah ❤️ #baraabolat #vacationmode #racism #muslim #fyp #islamophia ♬ original sound - 🦋 Baraa 🦋

 

„Upozorili su me da budem pažljiva jer su Hrvati islamofobični, ali nisam imala takvo iskustvo“, rekla je.

Snimke koje je objavila ovjekovječile su dirljive trenutke u kojima Bolat komunicira s nekoliko prolaznika koji joj govore da je lijepa.

Sa svojim pratiteljima podijelila je i trenutak u kojem je imala ljubaznu interakciju s prodavačicom na jednom štandu s hranom.

„Ovo su najljubazniji ljudi koje sam ikad upoznala“, tvrdi influencerica.

 

@bolatsofficial Honestly? One of the kindest people i met! ❤️🇭🇷 #baraabolat #vacation #islamophia #fyp ♬ original sound - 🦋 Baraa 🦋

 

Iako je ova TikTokerica oduševljena Hrvatskom, mali broj komentatora ipak je izrazio suprotna mišljenja.

„Lijepa si pa su zato svi dobri prema tebi“, rekao je jedan pratitelj, dok je drugi nadoda da su Hrvati doista islamofobični jer je tijekom turističkog posjeta doživio nekoliko groznih trenutaka.

TikTok Influencerica youtuberica islamofobija Baraa Bolat tiktok islamofobični stavovi Hrvata mrznja netolerancija

Još vijesti