Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dođite na Europski tjedan novca: Studenti zagrebačke Ekonomije žele financijski opismeniti Hrvatsku

MojFaks | Događanja, 24.03.2017.Dođite na Europski tjedan novca: Studenti zagrebačke Ekonomije žele financijski opismeniti Hrvatsku

Studentska udruga Financijski klub s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu čest je i aktivan organizator raznih konferencija i projekata na kojima predstavljaju brojne poslovne subjekte i poduzetničke pothvate svim zainteresiranim studentima, ali i široj javnosti.

Konferencije pod njihovom organizacijskom palicom okupljaju na Ekonomskom fakultetu okupljaju brojne ugledne goste predavače zbog čega su rado posjećena i od strane studenata.

Jedan od takvih evenata zvučnog imena u organizaciji Financijskog kluba jest Europski tjedan novca (EMW- European Money Week) kojim članovi udruge potiču razvijanje financijske pismenosti i znanja društva. 24. ožujka, kao uvod u EMW članovi Financijskog kluba organizirali su izgradnju skulpture DataCROnomics koja prikazuje 5 ključnih ekonomskih pokazatelja (izvoz, investicije, broj zaposlenih, neto dobit, ukupni prihodi) u razdoblju od 2010. do 2015. godine na temelju podataka iz sveobuhvatne Bisnodeove baze podataka.


foto: Facebook@Financijski klub

Čak 28 750 komada raznobojnih Lego kockica predstavlja isto toliko različitih podataka koji su nakon procesa sortiranja, provjere i analize uz pomoć i vodstvo LEGO Kluba Kockice stvorili DataCROnomics skulpturu. Na ovaj način su, uz pomoć kockica, na zanimljiv način dočarali jedinstven i jednostavan način proces pretvaranja Big Data u Smart Data. Veliki doprinos projektu dali su i LEGO stručnjaci - nacrt skulpture izradio je Matija Pužar, suradnik LEGO grupe, a sam proces slaganja vodili su članovi udruge Kockice.

Otvaranje postava skulpture DataCROnomics obilježilo je skori početak Europskog tjedna novca, a serije predavanja, radionica i okruglih stolova održat će se na Ekonomskom fakultetu od 27.3.2017 do 31.3.2017.


foto: Facebook@European Money Week

Raspored ostalih događanja tijekom Europskog tjedna novca provjerite u nastavku teksta:


Ponedjeljak, 27. ožujka


Bisnode, Financijski klub i Lego klub Kockice: Otvaranje skulpture DataCronomics – 3D skulptura Gospodarstvo Hrvatske, 12-13 sati u knjižnici 
Bisnode, Branimir Kovačić: Excel radionica Big data u financijama,15 do 17 sati; dv. 28

Utorak, 28. ožujka


Deloitte: Case study FAS, 16 do 18 sati; dv. 36

Srijeda, 29. ožujka


Croatia Osiguranje, Nikola Mišetić: Izazovi i budućnost industrije osiguranja, 14 do 16 sati; dv. 33
HUO, Allianz Zagreb, Kristijan Buk: Mirovinska reforma, 16 do 18 sati; dv. 36

Četvrtak, 30. ožujka


EY: Case study Introduction to valuation, 16 do 18 sati; dv. 36

Petak, 31. ožujka


PBZ Invest, Miroslav Maletić: UCITS fondovi i tržište u Hrvatskoj, 16 do 18 sati; dv. 33

PR tekst


European Money WeekEkonomski fakultet u ZagrebuFinancijski klubKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se