Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Dobro srce' ovih studenata kuca već osam godina: Sudjeluj i ti u humanitarnoj akciji

MojFaks | Događanja, 16.12.2016.'Dobro srce' ovih studenata kuca već osam godina: Sudjeluj i ti u humanitarnoj akciji

Humanitarna studentska akcija 'Dobro srce studenata Splita' krenula je u utorak te će trajati do 20. prosinca, a zanimljivo je vidjeti da je ovakva nesebična akcija postala tradicija.

Već osmu godinu zaredom studenti iz Splita održavaju akciju "Dobro srce", a na konferenciji su ju predstavili rektor Sveučilišta u Splitu, Šimun Anđelinović, studentski kapelan don Mihovil Prović, ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell'Orco, predsjednik Studentskog zbora Petar Ramljak te predsjednica ASUS-a, Mirjana Milić.

"Dobro srce" nije jedina akcija u kojoj mladi Splićani sudjeluju, ali specifično ovom akcijom se Sveučilište otvara prema zajednici, a ujedno i prema studentima kako bi mogli humanitarno djelovati. Logističku potvoru za sve dat će Studentski centar, a don Prović je obavijestio svoje župljane o tome kako mogu sudjelovati u ovoj hvale vrijednoj akciji.

Tijekom ove akcije skupljat će se nekvarljiva hrana, odjeća, higijenske potrepštine i igračke, a studenti kao i zaposlenici mogu svoj prilog dati u restoranima studentske menze Kampus na Ekonomskom fakultetu, na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Medicinskom fakultetu te u restoranima Indeks i Hotel Spinut.


Izvor: unist

Na recepciji studentskog doma Dr. Franjo Tuđman nalazit će se kutije za odlaganje donacija, a održat će se i humanitarni koncert Ansambla za suvremenu glazbu Umjetničke akademije S/UMAS. Koncert će se održati u Domu mladih 21. prosinca u 20 sati, a novci od ulaznica bit će donirani korisnicima udruge "Most".

Osim toga, bit će tu i prodaja zagrljaja koja će se održati 18. prosinca od 11 do 14 sati na splitskoj Rivi, a 19. prosinca od 17 do 19 sati u centru Joker. Svi splitski studenti bi definitivno trebali sudjelovati u ovoj akciji i pomoći svojim sugrađanima.

Ivana Petrić
foto: pmfst.unist.hr


Sveučilište u Splituhumanitarna akcijaDobro srce studenata SplitaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se