Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

U Zagrebu otvorena najveća međunarodna konferencija za mlade u ovom dijelu Europe – LEAP SUMMIT

MojFaks | Događanja, 06.05.2016.U Zagrebu otvorena najveća međunarodna konferencija za mlade u ovom dijelu Europe – LEAP SUMMIT

Sudjeluje 1000 mladih entuzijasta iz 24 zemlje diljem svijeta koji dolaze da bi usavršili nova znanja i vještine te spremno zakoračili u svijet poduzetništva, vodstva, poslovnog razvoja, kreativnosti i inspiracije.

Predaje više od 50 internacionalnih stručnjaka iz 13 različitih zemalja.

LEAP Summit, internacionalna konferencija koja svake godine okuplja više od 1000 internacionalnih studenata, mladih profesionalaca i mladih poduzetnika jučer je svečano otvoren u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija će trajati do 7. svibnja 2016. godine.

Nakon pozdravnog govora Andreja Hanzira, predstavnika organizatora, Davorin Štetner, izaslanik Ureda predsjednice napravio je selfie sa 1000 sudionika i poslao predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Sve prisutne pozdravili su i Mario Antonić, zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje, te Jurica Matiša, predstavnik Agencije za investicije i konkurentnost. Plesna skupina Atomic Dance Factory izvela je impresivnu plesnu točku, a moderator Peter Hopwood se pobrinuo da energije u dvorani ne nedostaje.Cilj konferencije jest spojiti najtalentiranije i najambicioznije govornike i sudionike iz cijelog svijeta kako bi inspirirali i podijelili znanja. Glavni fokus jest na temama vezanim uz inovacije, poduzetništvo i poslovni razvitak, vodstvo, kreativnost, inspirativne životne priče, priče o uspjehu i razvoju osobne karijere.

Damir Zec, direktor IBM Hrvatska naglasio je važnost Big Date i predstavio Watsona, umjetnu inteligenciju stvorenu od IBM-a, Erik Meijer, menadžer za grupne inovacije i razvoj u Deutsche Telekomu ukazao je na brzi rast inovacija i digitalnog razvoja. Nenad Bakić, poduzetnik i investitor, u svom predavanju istaknuo je projekt Croatian Markers putem kojeg se razvija robotika i automatika u školama, a Andrey Shtylenko, socijalni poduzetnik, poručio je svim prisutnima da je pronalazak dobrog mentora najefikasniji način za brže napredovanje.

Tijekom preostala dva dana konferencije sudionici će prisustvovati velikom broju predavanja, diskusija, panela i radionica, a ostvarit će i nove kontakte. Kvalitetni predavači s višegodišnjim iskustvom podijelit će svoje inspirativne životne priče, priče o uspjehu i razvoju osobne karijere te motivirati mlade da pokrenu pozitivne promjene u društvu. Predavanja će održati internacionalni stručnjaci iz različitih multinacionalnih kompanija poput IBM-a, P&G-a, Microsoft-a, Google-a, Disney-a i Deutsche Telekom-a, ali i investitori te uspješni poduzetnici iz Njemačke, Izraela, Velike Britanije i Rusije.

Uoči otvorenja LEAP Summita održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali Damir Zec, IBM, Erik Meijer, Deutsche Telekom, Mario Antonić, Ministarstvo poduzetništva i obrta i Andrej Kajganić, LEAP Summit. Prisutni su se složili da sudjelovanjem na konferenciji žele mladima dati vjetar u leđa i pomoći i im u prvim poslovnim koracima.

Sudjelovanjem na LEAP Summit konferenciji sudionici mogu ostvariti direktan kontakt s potencijalnim poslodavcima te će saznati kako postati praktikant u nekim od vodećih kompanija kao što su IBM, VIP, Raiffeisen Banka, Microsoft, Školska knjiga, Atlantic Grupa, Heineken, Metro, Imago i mnogi drugi. Sudionici mogu na samom događaju potencijalnim poslodavcima ostaviti svoj CV.

Nakon konferencije, sudionici će imati znanja i inspiraciju da djeluju i pokreću promjene u svojoj okolini kako bi stvorili bolju budućnost za mlade.


LEAP SummitotvorenjeAndrej HanzirDavorin ŠtetnerMario AntonićKatarina MilkovićJurica MarišaDamir ZecNenad BakićIBMKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se