Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Uložite u svoju budućnost: Prijavite se na projekt 'Iskustvo zlata vrijedi'

MojFaks | Događanja, 01.06.2017.Uložite u svoju budućnost: Prijavite se na projekt 'Iskustvo zlata vrijedi'

Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i u trenutačnoj gospodarskoj situaciji ne mogu doći lako.

U petom izdanju društveno odgovornog projekta Iskustvo zlata vrijedi Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invalidnošću, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti.

U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2017 mogu sudjelovati studenti u dobi od 18 do 25 godina, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 16. lipnja 2017. Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invalidnosti ili socijalnoj ugroženosti.

Inicijator projekta je 2013. godine bio Poslovni dnevnik, a nakon četiri godine uspješna održavanja projekt će se 2017. godine pratiti i na platformi Večernjeg lista.


foto: poslovni.hr

Do sada je kroz projekt  omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invalidnošću te studenata slabijega materijalnog statusa. Treba istaknuti i to da je nekoliko studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki.

Studentska praksa osigurava se određenom broju studenata, ovisno o broju uključenih partnerskih tvrtki. Svaka partnerska tvrtka može osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jedan mjesec. Ovisno o potrebama i mogućnostima, jedna partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenata te u trajanju dužem od mjesec dana. Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2017. godine.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Više informacija o projektu pronađite ovdje.

foto: Poslovni.hr@Davor Puklavec/Pixell

PR tekst


Iskustvo zlata vrijediPoslovni dnevnikstudenti slabijeg materijalnog statusastudenti s invaliditetomstudentska praksaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se