Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sirup Nation festival

04/08

Sirup Nation festival

Festival

Seasplash Summer Club, Pula

Datum i vrijeme: 04.08.2011. u 20:00 do 07.08.2011. u 00:00
Lokacija: Seasplash Summer Club, Pula
Cijena ulaznice: 250,00 Kn

Nova sezona, novo ime, nova lokacija, novi line-up. Nakon 2009. i spektakularnog otvorenja ljetne sezone u klubu Porat u Pirovcu, gdje je na neponovljivog Ritchie Hawtina hodočastilo preko 2500 plesača iz cijele regije te prošlogodišnje turneje po ljetnim festivalima poput Hartere, Exita, Atlantisa i Seasplasha, Sirup u ovo ljeto ulazi u novu avanturu i trodnevni festival u tvrđavi Punta Christo pored Pule. Pod brendom SIRUP NATION stiže nam nova selekcija vrhunskih izvođača plesne glazbe,
a pod uređivačkom palicom crewa kluba Sirup, koja cijelom happeningu daje specifični začin undergrounda, kao što to čini već dugi niz godina kroz svoj opus. Headlineri SIRUP NATIONA su momci iz megapopularnog benda Hot Chip, koji će se nakon svog live nastupa iz 2008., ovaj put hrvatskoj publici predstaviti svojim DJ setom. Kao nositelji festivala pojavljuju se i Ewan Pearson, legendarni britanski house producent i DJ te Levon Vincent, nova zvijezda njujorške klupske underground scene.

Među zvijezdama SIRUP NATIONA naći će se i Čileanac Dandy Jack i francuska DJ ikona Ark. Kao nositelj floora za zagrebačku etiketu Burek pojavit će se Chris Duckenfield, a još čitav niz izvođača pojavit će se na manjim pozornicama. Fort Punta Christo, kao mjesto zbivanja, zapravo je obalna utvrda iz 19.stoljeca i dio je poznatog sustava pulskih fortifikacija. Nalazi se ispod Štinjana, na poluotoku Puntižela, na samom ulazi u pulski zaljev sa sjeverne strane. U rujnu 2010. utvrda je ugostila Outlook Festival i oduševila posjetitelje, a spoj mistične atmosfere koju pruža, tople ljetne noći i odlične glazbe formula su za nezaboravan provod.

Zagrebački klub Sirup za ovo ljeto sprema festivalski projekt, Sirup Nation. Od 4. do 7. kolovoza na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu pokraj Pule dogodit će se prvo izdanje Sirup Nationa na kojem su potvrđeni nastupi:

- Hot Chip (DJ set),
- Ewan Pearson,
- DJ Ark,
- Dandyj Jack i Chris Duckenfield

Lokacija, Punta Christo je austro-ugarska utvrda iz 19. stoljeća koja je smještena blizu Štinjana, na poluotoku Puntižela. Prošle godine je ugostila festival Outlook, jedan od najznačajnijih dubstep & bass festivala na svijetu. Sirup Nation održat će se na sedam pozornica, o kojima ćemo više doznati u narednim tjednima.

Fort Punta Christo ekskluziva je među ekskluzivama i nešto što s pravom možemo ucrtati u svjetsku kartu top destinacija za tulumarenje i uživanje u prirodi. Riječ je, naime o obalnoj utvdri ispod Štinjana na poluotoku Puntižela pored Pule, a dio je poznatog fortifikacijskog sustava Pule, koje je Austrougarska monarhija podizala od 1813. do 1918. U tih 105 godina niknulo je 26 utvrda, 8 topničkih bitnica, 60-ak baterija te čitav labirint podzemnih tunela. Obalni sektor oko Pule bio je podijeljen u 16 obrambenih okruga, a Punta Christo bila je najvažnija utvrda obrambenog kruga II, klasificirana kao obalna oklopna utvrda. Izgrađena je 1862., a nakon 1.svj.rata, izgubila je važnost u vojnom smislu, baš kao i većina utvrda. Tijekom 2.svj. rata pale su pod talijansku jurisdikciju, a još je u Jugoslaviji počela njihova prenamjena u kulturni sektor. Danas se, osim Ministarstva kulture i grada Pule, o nasljedu pulskih fortifikacija brine i Nacionalna udruga za fortifikacije Pula, koja priprema izložbe i predavanja na tu temu. Rejverske 90-e godine obilježila je jedna druga pulska utvrda, Fort Bourgouignon, na kojoj su održani neki od prvih pravih rave partya u regiji, a nakon odličnog Outlook Festivala održanog u rujnu prošle godine upravo u Fortu Punta Christo, uočen je veliki potencijal ove utvrde, kao nove meke ljubitelja ljetnih glazbenih festivala.

Kapacitet glavnog floora: 2000 ljudi
Kapacitet manjih (okolnih) floorova: 1000 ljudi

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se