Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Cinkuši

17/03

Cinkuši

Koncert

Tvornica, Zagreb

Datum i vrijeme: 17.03.2012. u 21:00
Lokacija: Tvornica, Zagreb
Opširnije: Cinkuši
Cijena ulaznice: 60.00

Nakon tri redom hvaljena albuma, stigao je i prvi live album sa DVD snimkom koncerta Cinkuša pod nazivom „Uživancija“.

Snimljen je zbog zaokruživanja dosadašnjeg opusa, ali i zbog prikaza vrtloga „kako je biti usred stroja koji slavi glazbu u esencijalnoj formi“, benda kod kojeg od početka djelovanja stigmatiziraju kao kajkavski odgovor Poguesima.

Izuzevši bavljenje glazbom za plesne i kazališne predstave, animirane filmove i sklonosti za teatrologijom na sceni, poveznica sa McGowanovom ekipom je doborodošla komparacija zbog količine energije kojom družina pršti uživo na koncertima.
Pa neka im; tako će u subotu, 17.ožujka, na dan sv. Patricka  Tvornica postati oaza za neopterećene i sretne ljude ujedinjene u jednoj želji – uživanje u dobroj glazbi! S obzirom da su Cinkuši najavili pojačanje; Nikola Santro na trombonu, Marko First na violini i Krešo Oremuš na usnoj harmonici, „Uživancija“ dobiva priliku za promociju dostojnu njenog imena.

Podsjetnik iz pera poznatog kritičara i publicista Anđela Jurkasa:
"...Stajao sam blizu prvog reda. Djevojke i dječaci sa strane gledali su Mirka, Nebojšu i Natašu dok prihajaju, bez puno namještanja. Klimnuli bi i pogledali se između pa bacili sve što imaju publici. I onda se dešava ta izmjena o kojoj mnogi seru i prodaju priče. Cinkuši nemaju što prodavati jer obično besplatno dijele. Dijele nesebično. Ljudi pored mene stali su se spontano izuvati i bacati cipele u zrak, nastavili su plesati do zadnje sekunde, prolivene pive i kapi znoja. Na kraju su zgaženih i žuljevitih nogu imali onaj zadovoljni osmijeh koji nisu skidali s lica usprkos ranjenih tabana.

Kad sam ih pitao kako je bilo, uglas su rekli - Uživancija. Ne časite časa. Cinkuši su upravo to. Jedan od rijetkih i zadnjih domaćih bendova uz koje je svaki trenutak samo to i upravo to - uživancija." P.S. Ako "dušmani"zatvore jos jednu Tvornicu, mjesta za uživanciju u ovom gradu skoro da više ni neće biti.

Ulaznice: 45kn / na dan koncerta 60knKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se