Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Čipkice

13/06

Čipkice

Koncert

Vinyl bar , Zagreb

Datum i vrijeme: 13.06.2018. u 20:30
Lokacija: Vinyl bar , Zagreb
Opširnije: Čipkice

Čipkice vole Vinyl i Vinyl voli Čipkice! .

Na programu nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo - ukratko, sve što su skupile u deset godina pjevanja (u istim čarapama)!

Uzmite ljubav prema glazbi, nepresušnu znatiželju i želju za otkrivanjem novih svjetova, sve to dobro izmiješajte i izmućkajte - i što ste dobili? Čipkice – etno ansambl sačinjen od desetak svestranih djeva koje vole svoje i poštuju tuđe, i poštuju svoje i vole tuđe.

Čipkice su svoje putovanje započele 2008. godine na radionici sevdaha nakon koje se izrodila ideja o osnivanju ansambla koji bi izvodio tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Svoj reportoar izvode a cappella i/ili uz glazbenu pratnju, a rado su viđene gošće raznih festivala, kulturnih i humanitarnih priredbi i prigoda u kojima s Čipkicama svijet možete obići, ne u 80 dana, već u svega nekoliko pjesama. I to bez putovnice. U crvenim čarapama!

Put oko svijeta dijele s mnogim glazbenicima i bendovima od kojih uče i s kojima ostvaruju suradnje: Afion, Veja, Le Zbor, Kenkedenke, Naš mali Afro bend, Vuge, Allan Skrobe, Nenad Kovačić, Dario Marušić, Krunoslav Šokac...a na koncertu u Vinylu uz Čipkice će nastupiti i zanimljivi gosti iznenađenja na još zanimljivijim instrumentima.

Djevojke iz Čipkica svojim radom nastoje upoznati publiku s ljepotom različitosti kultura i melodija, koju i same, stvarajući zajedno, putem otkrivaju. Isto tako, veseli ih pjesmom pomoći humanitarnim zbivanjima, promociji kulturnih dobara i manifestacijama s ciljem promicanja tolerancije i međuljudskog poštivanja.

U travnju 2017. godine izlazi im prvi nosač zvuka.

Ulaz: 20 kn
(sav prihod od ulaznica ide izvođačima)Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se