Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Etno koncert: Kazan (+specijalni gost JR August)

15/02

Etno koncert: Kazan (+specijalni gost JR August)

Koncert

Močvara, Zagreb

Datum i vrijeme: 15.02.2018. u 21:30
Lokacija: Močvara, Zagreb
Opširnije: Etno koncert: Kazan (+specijalni gost JR August)

ČETVRTAK 15.02. * VRATA 21:00 * POČETAK 21:30 * UPAD 30 KN

Vrelo zvuka predstavlja:
KAZAN + specijalni gost J.R. AUGUST
https://www.facebook.com/Kazanband
https://kazan-zg.bandcamp.com/

http://www.jraugust.com/
https://www.facebook.com/JohnJohnRavenAugust/
https://jraugust.bandcamp.com/

Vrelo zvuka je novi Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe. Nakon što smo krajem prošle godine na našem prvom koncertu ugostili Cinkuše, ovaj put predstavljamo grupu Kazan.

Zagrebački sedmeročlani bend Kazan izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana. Priča o Kazanu počela je etnOrkestrom, projektom koji je nastao 2010. i okupio aktivne sudionike etno radionica diljem svijeta. Članovi etnOrkestra bili su aktivni u mnogim domaćim glazbenim sastavima, a ovaj projekt je obrađivao tradicijske pjesme iz cijelog svijeta.

Potreba za autorskim izričajem iz etnOrkestra je stvorila Kazan koji u fokusu ima izvedbe tradicijskih pjesama Hrvatske i Balkana, te autorske skladbe s etno elementima. Tijekom godina se članstvo Kazana mijenjalo, ali je osnova ostala ista dok se posljednjih dvije godine članstvo ustalilo te sada Kazan djeluje u sastavu: Dunja Bahtijarević (vokal), Lucija Stanojević (violina), Tatjana Bijelić (flauta), Danijel Maoduš (gitara), Zvonimir Mikulandra (gitara), Marko Šturman (udaraljke) i Sebastian Jurić (bas, kontrabas).

Ustaljeno članstvo rezultiralo je i odlaskom u studio kako bi se snimio prvi album kojeg možemo očekivati tijekom godine. Na albumu će Kazan predstaviti svoje viđenje tradicijskih pjesama iz Hrvatske i regije, a sigurno je kako se radi o jednom od najiščekivanijih materijala, barem na hrvatskoj etno sceni.
Do sada je Kazan snimio jedan EP („Kazan“, 2013. godine) te snimio dva video spota. Ovaj drugi, za pjesmu „Radule“ snimljen je upravo u Močvari, na koncertu povodom 100. izdanja emisije Izvorišta i na pravi način vam predstavlja sve ono što nas očekuje na ovom koncertu:
https://youtu.be/F5NMwlJSuYE

Kao specijalni gost Kazana na ovom će koncertu nastupiti J.R. August.

J.R. August je alter ego Nikole Vranića, multitalentiranog autora iz Zaboka. Bilo da nastupa sam s klavirom ili okružen bendom i zborom, Augustov performans u slušatelju pokreće vrtuljak emocija. Svaka pjesma je priča, katkad crnohumoristična, katkad pomaknuto duhovna, katkad jednostavno topla i prisna, ali uvijek iskrena i uvjerljiva.

Nakon što je izdao tri konceptualna EP-a, J.R. August upravo snima svoj prvi dugometražni album ‘Dangerous waters’. Na njemu će po prvi put na snimci predstaviti i svoj višeglasni zbor kojeg vodi Sebastian Jurić, basist Kazana.

https://youtu.be/dIefJLksn8o


Saznaj više o programu Močvare:
www.mochvara.hr
www.facebook.com/mochvara
www.instagram.com/mochvara
https://twitter.com/mochvaraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se