Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nina Kraljić

14/03

Nina Kraljić

Koncert

Jazz & Cabaret club Kontesa, Zagreb

Datum i vrijeme: 14.03.2018. u 21:00
Lokacija: Jazz & Cabaret club Kontesa, Zagreb
Opširnije: Nina Kraljić

Nina Kraljić pobjednica je prve sezone natjecateljske emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske 2015. godine, nakon čega je iste godine objavila i svoj prvi singl „Zaljuljali smo svijet".
Ponosna je vlasnica diskografske nagrade Porin za najboljeg novog izvođača godine koja joj je uručena u ožujku 2016., a nominirana je u još dvije kategorije (za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji aranžman za pjesmu „Zaljuljali smo svijet”).
Predstavnica je Hrvatske na Eurosongu 2016. godine u Stockholmu, te je sa pjesmom "Lighthouse" prvi puta nakon sedam godina dovela Hrvatsku natrag u finale.
U srpnju 2017. osvaja nagradu „Slavenska nada” Bjeloruskog Ministarstva kulture na prestižnom natjecanju u gradu Vitebsku.
Najnovija vijest je nominacija za MTV EMAs (European music awards) u listopadu 2017. godine.
Surađuje sa mnogim glazbenicima, (Matija Dedić, Igor Geržina, Bojan Jambrošić, Jacques Houdek, Doris Karamatić, Dunja Knebl i mnogi drugi te sa Tamburaškim orekestrom HRT-a, Jazz orkestrom, Orkestrom oružanih snaga RH i mnogim drugim orkestrima i zborovima i glazbenicima)
U mjuziklu Footloose imala je drugu glavnu ulogu, ulogu Rusty.
Na svom albumu prvijencu naziva „Samo” miješa različite stilove glazbe, od tradicionalne etno glazbe, ambijentalne, filmske glazbe, što ju čini uvijek prepoznatljivom i različitom od ostale pop glazbe.
Glazbenici:
Nina Kraljić – glas
Miroslav Gugić- gitara
Marko Šturman- udaraljke ( djembe, cajon, frula)
Matej Milošev- violončelo

(Photo by Sanja Redcat Baljkas)Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se