Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

RI - PIT - Kurt Cobain about a son

01/12

RI - PIT - Kurt Cobain about a son

Party

Kalypso Rijeka, Rijeka

Datum i vrijeme: 01.12.2011. u 21:00
Lokacija: Kalypso Rijeka, Rijeka
Opširnije: RI - PIT - Kurt Cobain about a son
Cijena ulaznice: 30.00

Još jedan četvrtak u Kalypsu, još jedan "repeat", uz projekciju klasičniog rockumentary muvija od 21.00 h, a izgledao bi jednostavno: puste se snimke razgovora koje se ilustriraju fotografijama Cobaina i snimkama koncerata, a između snimaka se puste razgovori s ljudima koji su poznavali Cobaina. Umjesto toga, redatelj AJ Schnack se, slično kao i Gus Van Sant, odlučuje za meditativni pristup koji demistificira legendu, ali pruža uvid u svijet u kojem je ista nastajala.
Nastanak filma vezan je uz rad poznatog rock novinara Michaela Azerrada koji je prikupljao materijal za svoju knjigu 'Come As You Are: The Story of Nirvana'. Iako je mislio da će naići na paranoičnog narkića, Azerrad se iznenadio kada je upoznao stvarnog Cobaina, zbližio se s njim i nakon dugih intervjua sakupio je preko 25 sati neobjavljenih audiosnimaka. 1993. objavljuje knjigu, a sedam mjeseci kasnije Cobain se ubio.

Nakon projekcije kreće...A šta drugo nego "RI - PIT", u režiji Mole-ta ( Balkan Kolektiv, Injected ), u probranoj selekciji svega što oslovljavamo Alternativnom glazbom.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se