Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ricardo Luque – Buena Vista Social Club

15/06

Ricardo Luque – Buena Vista Social Club

Koncert

Vintage Industrial Bar, Zagreb

Datum i vrijeme: 15.06.2018. u 20:00
Lokacija: Vintage Industrial Bar, Zagreb
Opširnije: Ricardo Luque – Buena Vista Social Club

PETAK 15.06.2018. Backyard Cocktail Party: Ricardo Luque – Buena Vista Social Club @Vintage Industrial Bar | Koncert 21:00h I Ulaz: BESPLATAN

U petak 15. lipnja ne propustite poslušati i pogledati hrvatskog kuma afro-kubanske glazbe – Ricarda Luquea koji će za ovu priliku odsvirati omaž legendarnom Buena Vista Social Clubu i svima ljudima koji su iza tog kultnog glazbenog uratka, od Rya Coodera i Juana de Marcosa Gonzalesa uz još 20-ak glazbenika koji su sudjelovali u nastanku prvijenca istoimene super grupe koja je za cilj imala oživljavanje glazbe iz faze pred revolucionarne Kube. Naravno, Ricardo će odsvirati i dio autorski stvari te onih koje uvijek rado zasvira.

Poslušajte ovo glazbeno milozvučje u našem oku ugodnom ambijetnu ljetnog vrta ispijajući razne koktele! Vidimo se!

Ovaj album je pokazao kako se i glazba neengleskog govornog područja, koju stvaraju nepoznati glazbenici, može prodavati u milijunskim nakladama i osvajati same vrhove top ljestvica u najrazličitijim dijelovima svijeta. Upravo stoga pojava albuma i filma ‘Buena Vista Social Club’ jedan je od najbitnijih trenutaka povijesti suvremene glazbe, trenutaka koje bez imalo dvojbe možemo nazvati prijelomnim jer su brojni glazbenici nakon ‘eksplozije’ ovog kubanskog glazbenog meteora još dublje uronili u svemir svjetskog glazbenog etno naslijeđa podarivši svjetskoj glazbenoj sceni brojne nove folk i etno bisere, od Afrike do Indije, istočne Europe do Južne Amerike...

Ricardo Luque je rođen u Venezueli, a u Hrvatskoj živi i radi od 1990. godine. Od svoje šeste godine pjevao je sa svojim ocem, kasnije i u različitim glazbenim skupinama, paralelno studirajući glazbu.

Završetak konzervatorija omogućio mu je da svoj profesionalni život posveti kako klasičnoj, orkestralnoj, tako i komornoj glazbi (Ricardo je solist Zagrebačke filharmonije i član Zagrebačkog puhačkog ansambla), ne zaboravivši pritom izvornu glazbu svoje domovine.

Nakon nekoliko godina posvećenih afro-kubanskoj glazbi, šest albuma i brojnih diskografskih nagrada sa grupom Cubismo, Ricardo Luque se odlučio za vlastiti glazbeni projekt pa je tako snimio album ‘Plena confianza’ koji je 2004. godine izlašao pod novom etiketom R&P tvrtke Rocco i partner d.o.o.. U godini 2008. predstavlja drugi studijski uradak – ‘Emociòn’ i izlazi kao zajedničko izdanje glazbenih etiketa Rocco i partner i Menart.

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagrebKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se