Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Xiu Xiu

30/10

Xiu Xiu

Koncert

Tvornica kulture, Zagreb

Datum i vrijeme: 30.10.2012. u 21:00
Lokacija: Tvornica kulture, Zagreb
Opširnije: Xiu Xiu
Cijena ulaznice: 70.00

Xiu Xiu je uvijek relevantan, uvijek provokativan, iznenađujuć, uvijek u razvoju i sjajan! Osim svojih poznatih hitova, ovaj genijalni bend će u Tvornici dodatno zablistati i svojim novotarijama, sa zadnjeg albuma – ‘Always’!

Upravo takav naziv albuma savršeno pristaje bandu (kojeg sačinjavaju James Stewart, Angela Seo, Bettina Escauriza, Marc Riordan i Devin Hoff) koji djeluje već dugi niz godina.

U srži ‘Always’ simbolizira uzajamno prijateljstvo i veliku posvetu svakom članu koji je ikad bio član banda Xiu Xiu. Podrijetlo tih intenzivnih i vječnih veza je Stewart. Njegovi neustrašivi tekstovi su dali život jednim od nedodirljivih i taboo tema.

Oni koji su upoznati s radom benda prepoznat će dijelove u kojima Stewart opisuje događaje iz privatnog života – najviše u pjesmama “Beauty Towne” i “Black Drum Machine”.

No, najzanimljiviji dijelovi albuma su upravo zvučni elementi – transformiranje avant pop elemenata od prigušenog do krajnjeg žarišta, uz utjecaje glazbenog zbora, kraut rocka i snimaka životinjskih glasova.

“Always” sačinjava pravu srž benda Xiu Xiu: spajanje nedvojbeno mračnog sadržaja s blistavim glazbenim elementima.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se