Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zvonimir Varga

14/06

Zvonimir Varga

Koncert

Vinyl bar , Zagreb

Datum i vrijeme: 14.06.2018. u 20:30
Lokacija: Vinyl bar , Zagreb
Opširnije: Zvonimir Varga

Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu, a 14. lipnja imate priliku da ih čujete uživo jer nam se zagrebački kantautor Zvonimir Varga ponovno vraća u Vinyl, ovoga puta sam sa gitarom.

Vargin rad, kako piše kritika, izdvaja se iz mora i gomila estradnog kičeraja spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se može nazvati i hrvaticana: "Njegova baladična i elegična atmosfera u pjesmama dočaravaju miran i staložen duh unatoč neprekidnim borbama sa slomljenim srcem, nerazumijevanjem i gloženjem. Poezija je, sama po sebi kompleksna književna forma koje se Varga čvrsto drži u duhu klasicizma ne dodvoravajući se nikakvim hirovitim manipulacijama; ne izbjegava standarde, no poput velikih poeta umije mnogo toga jasno preciziranog iskazati. Prije svega osjećaje. Većinom bolne, one od kojih svi bježimo…"

Varga je svoj glazbeni put započeo 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama "Poljubac budućnosti", da bi već iduće godine izbacio je svoj prvi album "Pjesme". Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su se "Krugovi" iz 2016. i "7" iz 2015. na pojedinim top-listama našli među najboljima u regiji. Za izdavačku kuću Croatia Records objavljuje i 10 singlova. Zagrebački kantautor napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu "Veseli dan doktora Vedrana Veselića", te knjigu pjesama "Poljubac budućnosti", a sklada i glazbu za dječje kazališne predstave. Od početka djelovanja, održao je i gotovo 200 nastupa po Hrvatskoj i regiji, pa je tako i u Vinylu nastupio nekoliko puta.

Koncert počinje točno u 21 sat

Ulaz: 20 kuna
(sav prihod od ulaznice ide izvođačima)Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se